Ny

Nar kan man kora bil efter steloperation?

När kan man köra bil efter steloperation?

Operationen är helt stabil. Du får alltså gå, stå, sitta, cykla, åka buss och tåg, så snart Du själv vill och känner att Du klarar det. Du bör undvika att köra bil så länge Du är påverkad av starka värktabletter.

Hur länge smärta efter steloperation?

Besök hos fysioterapeut sker sex veckor samt tre månader efter operationen. Efter operationen är det normalt med ömhet i ryggen som kan vara till och med i flera månader. Smärtan kan också stråla till skinkorna och benen. Under fyra veckors tid bör du undvika att sitta länge.

Hur går Diskbråcksoperation till?

När man opererar ett diskbråck i ländryggen gör läkaren ett hudsnitt och skapar en liten öppning mot disken mellan två kotbågar. Läkaren håller nervroten åt sidan och tar bort diskbråcket. Operationen brukar ta en timme och du är sövd när du opereras.

Hur mår man efter en diskbråcksoperation?

Efter operation av spinal stenos och diskbråck kan utföra de flesta vardagssysslor, och det är viktigt att du rör på dig och aktiverar rygg- och magmuskler, eftersom dessa hjälper till att stabilisera ryggraden. Det är inte ovanligt att en viss smärta kan kvarstå och ibland även komma tillbaka efter operationen.

Vad kan man göra efter steloperation?

Vad får jag göra hemma? För att steloperationen ska läka, ska ryggen till att börja med hållas rak när Du rör Dig. Du ska undvika häftiga kroppsrörelser, kraftiga böjningar och ryggvridningar, liksom tunga lyft (t ex drickaback i bakluckan).

Hur lång rehab efter diskbråck?

Läkningstid – hur lång tid det tar innan man blir frisk igen Många blir mycket bättre eller besvärsfria efter 2-16 veckor. Ha dialog med din terapeut/ läkare unde tiden, så att du kan få bästa hjälpen för att bli så bra så möjligt så fort som möjligt.

Varför inte operera diskbråck?

Det är dock inte självklart att diskbråck ska opereras. I de allra flesta fall försvinner smärtan av sig själv. – Om vi kan undvika att operera gör vi gärna det men om problemen inte har försvunnit efter ett par månader bör man överväga ett kirurgiskt ingrepp.

Hur lång tid har man ont efter en diskbråcksoperation?

Direkt efter operationen är du helt stabil i ländryggen och vanligtvis får du åka hem dagen efter. Inläkningen tar ca 6 veckor men redan efter 2 veckor kan du successivt börja återgå till dina normala aktiviteter. Det är vanligt att ha ont i ryggen runt operationssåret de första veckorna.

Hur känns det efter Diskbråcksoperation?

Man brukar inte ha så ont efter operationen, men viss sårsmärta kan Du känna av i början. Du får smärtstillande, både intravenöst och tabletter, om Du behöver. Även efter utskrivningen kommer Du att ha en viss smärta i ryggen. Det är naturligt eftersom Du har ett sår som ska läka.

Kan man springa efter steloperation?

Inläkningen tar ca 3-6 månader men redan efter 4-6 veckor kan du successivt återgå till dina normala aktiviteter. De första 6 månaderna ska du undvika hopp, löpning, ridning och liknande stötande aktiviteter, samt riktigt tung belastning och tunga lyft. Undvik maximalt rörelseuttag i flexion och rotation.

Hur lång tid tar det att få tillbaka känsel efter operation?

Komplikationer. Ibland kan du få nedsatt känsel vid ärret. Det beror på att små ytliga nervtrådar skurits av vid operationen, något som är svårt att undvika. Känseln brukar komma tillbaka inom ett år när nervtrådarna läker ihop igen.

Share this post