Trendig

Hur gor man ett klaffbord?

Hur gör man ett klaffbord?

Så här gör du: Skruva fast benet i ett gångjärn. Därefter skruvar du fast gångjärnet i bordet; underifrån och centrerat så att det inte syns i nedfällt läge. Skruva fast bordet i väggen och avsluta med att mäta ut, placera och skruva fast benbromsen. Klart!

Hur bygger man ett runt bord?

Du behöver:

  1. Ett gjutrör i papp.
  2. Ett gäng rundstavar som sågas vi på mitten så de blir halva.
  3. Skruvdragare.
  4. Små skruvar som går igenom pappröret och en bit in i rundstaven men inte igenom.
  5. En rund skiva att ha som topp i mdf eller plywood om du vill betsa pidestalen.
  6. Trälim eller superlim.

Hur bygga bordsben?

Det enklaste är självklart att bygga den av trä, men förutom att det bidrar ännu mer till vikten ger det också ett klumpigt intryck. Då är det bättre med två metallramar – de är lättare och starkare än trä och dessutom är de stiliga. För att bygga exklusiva bordsben behövs ungefär sju meter fyr- kantsjärn.

Vad är ett klaffbord?

Slagbord är ett bord som kan förstoras eller förminskas genom att fällskivor fälls upp eller ned. Slagbordet anses vara en engelsk uppfinning och kom till Sverige på 1600-talet.

Hur bygger man ett eget matbord?

1) REGLAR BLIR BORDSSKIVA

  1. 1) REGLAR BLIR BORDSSKIVA.
  2. 2) Som bordsben har vi IKEA:s >>bockben som heter LERBERG. << (Finns i vitt också.) Bordsskivan är så tung så det räcker att bara placera det uppepå bockbenen. Är stabilt som tusan!
  3. 3) Bordsskivan är målad med >>IKEA:s lasyr<< som är svart.

Hur gör man ben till bord?

Såga ut mellan hålen med hjälp av en sticksåg så att det blir ett avlångt hål och montera sedan ihop ben och regel. Ta en bit spillvirke och såga till två kilar som passar i den bit av hålet som sticker ut genom krysset. Genom att kilarna görs just kilformade kan man reglera hur hårt benen ska pressas mot regeln.

Hur stabiliserar man ett bord?

”De flesta moderna bord har metallbeslag som håller ihop stolsbenet med själva sargen. I de flesta fall så handlar det bara om att sätta sig på huk under bordet och dra åt muttrarna med en vanlig skiftnyckel. I andra fall så krävs dock lite mer arbete.

När är det okej att lägga upp benen på matbordet?

När får man lägga benen på bordet? Svar: När man äter fisk.

Vad heter bordets delar?

Utformningen varierar stort, bordsskivan kan vara kvadratisk, rektangulär, rund eller asymmetriskt formad, till exempel ”njurformad”. Antalet ben varierar, vanligast är fyra ben, men det finns bord med ett eller tre ben. Även bord utan ben förekommer. De fästs då ofta i en vägg och får ökad stabilitet genom en tvärslå.

Share this post