Rekommendationer

Hur kontrollerar man paskjutsbromsen?

Hur kontrollerar man påskjutsbromsen?

Kontrollera bromsarna! Prova färdbromsen (påskjutsbromsen) genom att köra sakta framåt och bromsa hårt. Kontrollera att inte kolven i påskjutsbromsen inte bottnar. Kontrollera även parkeringsbromsen. Dra åt parkeringsbromsen och prova att köra försiktigt iväg.

Hur mycket fett Påskjutsbroms?

Lämplig mängd är cirka tre pumpslag per nippel. Påskjut modell Knott har två smörjnipplar medan påskjut modell Alko har tre smörjnipplar. För övriga rörliga leder används CRC 5-56 eller likvärdigt. Det är viktigt att smörjningen sker kontinuerligt.

Hur justerar man påskjutsbromsen?

Sätt spännband mellan vagnen och påskjutshandsken, spänn ihop ¼ av påskjuten det ska börja bromsa lite, obs snurra hjulet framåt. Man justerar på stag/vantskruven för att uppnå detta läge. Dra ihop påskjuten till 2/4, nu skall hjulen vara i låst läge, om inte så släpp på justerbult/skruv på det hjul som bromsar mer.

Hur fungerar Backautomatik?

Backautomatiken fungerar så här: Bromsbackarna är monterade så att de ger efter lite grand bakåt (men inte framåt). Det innebär att påskjutsstången går i botten när man backar och det går fortfarande att backa.

Hur tar man fram rätt kultryck?

Det optimala kultrycket – normalt mellan 50 och 80 kg – framgår av instruktionsboken, kulhandsken och bilens registreringsbevis. Så mäter du kultrycket: Antingen med en kultrycksvåg eller genom att ställa en badrumsvåg under släpvagnens stödhjul när den är frånkopplad från bilen.

Varför bromsar inte släpet när man backar?

Ditt problem är att påskjutsbromsen är för känslig. Gummidamasken är ju bara ett skydd för att inte få in grus i påskjutsbromsen. När du kör framåt och måste bromsa så är det meningen att stången ska tryckas ihop (damasken trycks ihop) och då bromsar släpet så att du inte får all tyngd på bilen.

Vad kallas ventilen som ser till att bromsarna släpper omedelbart?

Snabblossningsventilen släpper då omedelbart ut luft ur bromscylindrarna. Bromssystemet har en funktion som försetts med ett frysskydd. Denna funktion måste vara inkopplad när temperaturen är +5 grader eller lite lägre. Funktionens uppgift är att förhindra att systemets ventiler fryser fast vid kallare väder.

Share this post