Rekommendationer

Ar pass avdragsgillt?

Är pass avdragsgillt?

kostnaden för ett pass som du behöver för en affärsresa är inte avdragsgill eftersom du kan använda passet för privata resor. kostnaden för ett månadskort på SL inte får dras av i bolaget eftersom du kan resa på kortet privat (enkelbiljetter som går att härleda till affärsverksamheten är dock avdragsgilla).

Kan man köpa hörlurar på företaget?

Ett sätt att få göra momsavdrag skulle kunna vara att företaget köper in utrustningen till kontoret och att den anställda tillfälligt lånar utrustningen från kontoret. Min rekommendation är dock att man rådfrågar Skatteverket om det innan man redovisar momsen.

Vad räknas som affärsresa?

Tjänsteresa, affärsresa, är en resa i tjänsten, alltså en resa som har samband med affärsverksamheten på det företag eller den organisation där resenären är anställd eller har sin egen näringsverksamhet.

Är träningsredskap avdragsgillt?

Motionsutrustning och liknande. När det gäller utrustning anser Skatteverket att det nu är klarlagt att arbetsgivare inte kan tillhandahålla (skattefritt) t ex motionsutrustning eller liknande för användning i en anställds bostad. Detta gäller i princip alla former av utrustning, t ex motionsband, skivstång och hantlar …

Är träningsutrustning avdragsgill?

Träningsutrustning är endast avdragsgillt i enklare form av mindre värde, exempelvis träningsoveraller och t-shirt med reklam för arbetsgivaren.

Kan man köpa träningsredskap på företaget?

Detta gäller i princip alla former av utrustning, t ex motionsband, skivstång och hantlar. Skatteverket godtar dock att enklare utrustning tillfälligt kan förvaras i bostaden, t ex gåstavar i samband med att den används vid motion till och från arbetet.

Måste man betala skatt om man vinner på lotto?

1 § Skatt betalas enligt denna lag till staten för vinst i svenskt lotteri. Skatten utgör trettio procent av vinstens värde. För andra vinster än vinst vid vinstdragning i vinstsparande anordnat av bank eller sparkassa skall skatt dock inte betalas med högre belopp än att av vinsten återstår etthundra kronor.

Share this post