Blogga

Vilka utav ledarna inuti Cat kabeln anvands for PoE?

Vilka utav ledarna inuti Cat kabeln används för PoE?

Officiella POE-standarder Det finns flera olika standarder för att strömförsörja nätverksenheter via nätverkskabeln. För det första finns det två officiella standarder som anses vara de ”riktiga” POE-standarderna. De heter IEEE 802.3af respektive IEEE 802.3at.

Hur kopplar man nätverkskablar?

Två nätverkskablar i en En kabeldelare tar de två aktiva ledarparen från varje nätverkskabel och kopplar ihop dem på en gemensam kabel där alla fyra ledarpar används. Med en kabeldelare i varje ände är det på så sätt möjligt att kombinera två signaler och sedan dela upp dem igen.

Varför tvinnas ledarna i en nätverkskabel?

Partvinnad kabel, även twisted pair-kabel (TP-kabel), är en signalkabel som består av par av tvinnade ledare, därav namnet. Ledarna är tvinnade för att motverka störningar, dels i form av överhörning mellan ingående par och dels i form av instrålade elektromagnetiska störningar från yttre källor.

Vilken kabel till PoE?

Förutom det, som du vet, är anslutningar mellan enheter beroende av kabel. Vilken typ av kabel kräver POE-tekniken? Svaret ska vara twist pair Ethernet-kabel, det finns olika typer för dig att välja, till exempel Cat5 / 6/7 och ännu högre kategori. Med vilket alternativ är det upp till dig.

Hur kopplar man RJ45?

Hur man monterar en RJ45-kontakt

  1. STEG 1, Använd Crimping Tool för att trimma kabeln.
  2. STEG 2, skala av ca 3 cm från kabelns mantel.
  3. STEG 3, separera de 4 tvinnade trådparen från varandra.
  4. STEG 4, arrangera trådarna i en platt, sida vid sida bandformation.
  5. STEG 5, arrangerade kablar i kontakten.

Hur dra nätverkskabel snyggt?

Att dra kabel i befintlig vägg är ett mer komplicerat val, men slutresultatet blir snyggare. När man ska dra nätverkskabel i väggen och du inte har några rör att dra din nätverkskabel genom, så kan man göra på följande sätt: Kabeln fräses in i väggen och sen installeras ett rör att dra nätverkskabeln i väggen för.

Share this post