Frågor

Hur mycket kostar det att byta ut vaxellada?

Hur mycket kostar det att byta ut växellåda?

Priser på reparationer & byten av växellåda

Bilmärke Genomsnittspris Min. – max.
Ford 2367 kr 870 kr – 4997 kr
Kia 4451 kr 727 kr – 17412 kr
Peugeot 1069 kr 789 kr – 1462 kr
Renault 2929 kr 789 kr – 12764 kr

Hur länge håller en manuell växellåda?

Byter man oljan och filter regelbundet,så kan en låda funka minst 30.000 mil ua. Men det skiljer på livslängd på en statskörd automat och landsvägskörd, det är antalet växlingar som ger slitaget och smutsar ned oljan. Om man bara kan hantera en manuell låda så håller den bilen ut utan problem.

När ska man byta olja i växellådan?

Motoroljan byts ofta och många rekommenderar att du byter den varje 1 200 mil, oftare för dieselbilar. Du bör byta växellådsolja vart femte till åttonde år om du inte har problem med konstiga ljud när du växlar. Du kan addera mer växellådsolja om det finns indikationer på att nivån är låg.

Hur många mil håller en automatlåda?

Byter man oljan och filter regelbundet,så kan en låda funka minst 30.000 mil ua. Men det skiljer på livslängd på en statskörd automat och landsvägskörd, det är antalet växlingar som ger slitaget och smutsar ned oljan.

Vad är sant om automatväxellåda?

Körning med modern automatlåda Använd inte neutralläget i onödan. En automatlåda med dubbelkoppling frikopplar automatiskt när man saktar ned vid exempelvis ett rödljus. Därför finns det ingen anledning att lägga i neutralläget, även om det inte heller skadar växellådan. Bromsa vid stillastående i uppförsbackar.

Vem renoverar växellådor?

STM renoverar både manuella och automatiska växellådor för kunder i hela landet, alltid helrenovering med garanti! Det renoveras allt från äldre amerikanska automatlådor till moderna manuella växellådor. Bra att veta: Garanti: Alltid 2 års garanti eller 3000mil.

Hur ofta byta växellåda?

Share this post