Blogga

Hur gor man en Waldorfdocka?

Hur gör man en Waldorfdocka?

Så syr du materialsats waldorfdocka

  1. Innerhuvud. Vrid tubgasen på mitten och kräng ena halvan över den andra, gör en fast boll av vadd och stoppa in i tubgasen.
  2. Sy ihop tubgas.
  3. Knyt varp.
  4. Huvudform.
  5. Ribbad huvudremsa.
  6. Forma huvud.
  7. Rita av mönsterdelar.
  8. Sy först, klipp sedan.

Hur gör man papper dockor?

Page 1

  1. Gör en klippdocka!
  2. Skriv ut klippdockan. Klipp ut och färglägg. Tips! Klistra klippdockan på ett tjockare papper, så blir den lättare att använda. Sedan kan du göra egna kläder.
  3. SIDA 1 AV 2.
  4. Gör en klippdocka!
  5. Klipp längs de streckade linjerna på vingar och mantel, och trä dem över dockans huvud.
  6. SIDA 2 AV 2.

Hur tvättar man en Waldorfdocka?

Tvätt Tvätta med en mjuk svamp, ljummet vatten och tvål eller tvättmedel avsett för ylle. Linda in dockan i en handduk och krama ur vattnet. När du torkar dockan – tänk på att ull filtar ihop sig och krymper vid för hög värme – dockan tappar formen!

Vad är en Waldorfdocka?

I Waldorfskolor runt om i världen får barnen i klass 6 sy en mjuk docka. Genom att använda fantasi och skaparglädje får eleverna själva, fritt utan färdiga mallar och mönster, sy en egen mjuk docka. Först gör de ett huvud, därefter ritar och syr de en passande kropp.

Hur gör man Klippdockor?

Gör så här: Klipp ut all delarna till dockorna. Använd gärna en liten vass sax. Lägg kläderna över figuren och vik bak flikarna som sitter längs kanterna. I hattarna finns ett svart streck som du skär eller klipper längs med för att kunna sätta fast hatten på figurens huvud.

Var kan man köpa Klippdockor?

Köp Melissa & Doug Magnetiska klippdockor på babyland.se.

Kan man tvätta en Waldorfdocka?

Till förskolebarnet passar en docka att klä på och av. Enkla kläder i glada färger. Det bästa är att tvätta dockan förhand. Krama ur kroppen och låt den sakta torka på ett element.

Share this post