Ny

Hur hogt hoppar man bungee jump?

Hur högt hoppar man bungee jump?

Underbart. Ett av världens högsta, kommersiella bungy-jump, ”The Nevis” finner man utanför Queenstown på Nya Zeelands södra ö. Dit åker mängder av turister varje år för att hoppa nerför 134 meter i ett av de mest omtalade utomhusaktiviteterna i hela världen.

Kan man hoppa bungyjump i Sverige?

När anläggningen högst upp i Victoria Tower i Kista får premiär i maj kan man erbjuda Nordens högsta hoppanläggning av sitt slag med en uthoppshöjd om 120 meter. Man blir även ett av Europas högsta bungyjump.

Hur många dör i bungyjump?

– Vi blev utbildade 1990, när bungyjump kom till Sverige, av franska instruktörer. Nicolas Kessler säger att de haft en del incidenter – dock inte något dödsfall.

Hur gammal måste man vara för att få hoppa bungyjump?

Ingen längd- eller åldersgräns. Utbildad personal säkerställer att hoppet sker på ett säkert och betryggande sätt.

Var ligger världens högsta bungyjump?

Bloukrans Bungy sägs vara “högsta bungyjump från en bro” i världen. Bloukransbron ligger 216 meter över Bloukransfloden. De har öppet 365 dagar om året.

Hur känns det att hoppa bungy jump?

Det kändes som att jag stod där hur många sekunder som helst och fattade liksom inte varför jag inte lutade mig framåt. Jag började föreställa mig hur känslan i kroppen skulle vara och det var liksom tusen tankar i mitt huvud som flög förbi men inget om att jag typ skulle dö eller så.

Vad betyder bungy?

bungee {substantiv} gummirep {neut.} gummilina {utr.}

Vart kommer bungyjump ifrån?

Bungyjump har sina rötter i en tradition från ön Pentecôte i Vanuatu. Bungyjump utövas ofta från broar eller höga lyftkranar (mobilkranar). Det högsta bungyjumpet i världen, utsett av Guinness Rekordbok, var från Bloukransbron i Sydafrika. Hoppet var 216 meter högt.

När kom bungyjump till Sverige?

Bungyjump som kommersiellt nöje utvecklades av nyzeeländaren A. J. Hackett. I Sverige lanserades bungyjump för första gången 1990 i Göteborg då ett hopp skedde från Älvsborgsbron.

Share this post