Frågor

Vad gor du om bilen inte blir klar till den tid som utlovas?

Vad gör du om bilen inte blir klar till den tid som utlovas?

Du måste reklamera felet innan du, på eget bevåg, försöker få felet avhjälpt. I första hand har verkstaden rätt att försöka avhjälpa felet. Misslyckas verkstaden med att avhjälpa felet, eller meddelar att de inte tänker avhjälpa från första början, kan du gå vidare och göra andra påföljder gällande.

Vad händer med inlösta bilar?

bilarna läggs ut för auktion och säljs till högstbjudande. Blir inte minimibudet lagt säljs bilen till skroten. Endast auktoriserade verkstäder som får tillgång till försäkringsbolagens auktioner.

Vart tar inlösta bilar vägen?

Vi tycker att alla skadade inlösen- bilar borde gå fullt ut till demontering; försäkringsbolaget löser ju in bilen för att den inte är värd att reparera, säger Thomas Engström. – Det är ett förfång för branschen att försäkringsbolagen skickar ut dessa bilar i reparationsflödet.

Vad är skälig tid för reparation av bil?

Fördröjning av en reparation Vid normala reparationer kan 2 veckor anses vara en skälig tid. Om en reparation fördröjs, måste verkstaden meddela detta. I allmänhet måste man ge verkstaden skälig tilläggstid vid en fördröjning. Du har rätt att låta bli att betala priset eller en del av det tills arbetet är gjort.

Vad händer om verkstaden inte kan laga bilen?

Detta betyder alltså att du kan bli tvungen att betala för en felsökning och utbytta delar även om felet inte hittats, så länge verkstaden agerar fackmässigt. Om du är osäker kanske det kan vara värt att kontakta någon annan som är kunnig på bilar och felsökningar, för att få ett utlåtande.

Hur lång garanti på Verkstadsjobb?

Det behöver inte finns någon garanti alls. Det är helt frivilligt. Dock har du ju reklamationsrätt i 3 år. Men efter 6 månader ligger bevisningsbördan på dig att felet fanns vid köpet.

Kan man lösa in bilen och behålla den?

1) Du behåller fordonet, och får skadan ”reglerad” vilket innebär att du kan inte reglera samma skada igen. Mot att du behåller fordonet räknas en viss schablon av mot vad du skulle ha fått vid ”inlösen”.

Hur länge kan bilen vara på verkstad?

det är ju olika från fall till fall. Vissa reparationer kan klaras av på ett par dagar medan lite mer avancerade reparationer kan ta en eller två veckor eller mer. Så när du lämnar in bilen då kan det vara bra att fråga hur lång tid reparationen förväntas ta.

Vad har verkstaden för skyldigheter gällande utbytta reservdelar?

Utbytta delar Utbytta delar och tillbehör ska hållas tillgängliga för kunden vid leveransen. Verkstaden har ingen skyldighet att förvara sådana delar sedan fordonet har avhämtats.

Hur stor får en skälig tilläggskostnad vara?

Om snickaren har försummat sin upplysningsplikt så har han inte rätt till det pristillägg som stadgas i 38 § och därmed är ni bara skyldiga att betala den ursprungligt överenskomna summan. Det kan anses skäligt med ett tillägg på 15 %.

Share this post