Populära

Vad ar en Cpv kod?

Vad är en Cpv kod?

”Common Procurement Vocabulary” (CPV) är ett klassificeringssystem för offentlig upphandling som syftar till att standardisera den terminologi som används av upphandlande organisationer för att beskriva föremålet för en upphandling.

Vad ingår i välfärdstjänster?

Vad är välfärdstjänster? Välfärdstjänster är ett brett spektrum olika tjänster som är avsedda för konsumenter och inte ingår i tjänster inom hälso- och sjukvård. övrig vård, övriga kurser och rådgivningar som stödjer välbefinnande.

Varför finns lagen om offentlig upphandling?

Offentlig upphandling ska säkerställa att organisationer inom offentlig sektor öppnar upp sina inköp för konkurrens. Detta så att skattemedel används så effektivt som möjligt och företag inom EU kan göra affärer med offentlig sektor på lika villkor.

Vad innehåller Cpv nomenklaturen?

Den alfanumeriska koden är uppbyggd på följande sätt:

  • Den första nivån består av en bokstav och motsvarar en avdelning.
  • Den andra nivån består av fyra siffror där de första tre utgör en underindelning och den sista siffran är en kontrollsiffra.

Varför Avtalsspärr?

Så länge en avtalsspärr löper får en myndighet inte ingå avtal i en upphandling. Under avtalsspärren kan anbudsgivarna ansöka om överprövning av upphandlingen i förvaltningsrätten. När avtalsspärren har löpt ut och beslut om tilldelning har fattats, kan avtal tecknas.

Vad är välfärdstjänster upphandling?

Syftet med reglerna om upphandling av välfärdstjänster Det skulle kunna bidra till att öka kvalitet och mångfald inom välfärden, inte minst på kommunal nivå. Det är även en allmän strävan från regeringens sida att möjliggöra för en mångfald av leverantörer att delta i offentliga upphandlingar.

Vad är sociala tjänster och andra särskilda tjänster?

Sociala och andra särskilda tjänster Exempel på sådana tjänster är hälsovård, socialtjänst, kultur och utbildning. I bilaga 2 i lagen om offentlig upphandling anges vilka tjänster som omfattas.

Vad är Direktupphandlingsgränsen?

Gränsen för direktupphandling enligt LUF och LUFS är 1 200 000 kronor. I LUK beräknas direktupphandlingsgränsen genom att räkna en procentsats av gällande tröskelvärde och justeras vartannat år. Om värdet av upphandlingen understiger denna gräns kan du direktupphandla.

Vad är en otillåten direktupphandling?

En otillåten direktupphandling är när en upphandlande myndighet har ingått avtal med en leverantör utan att annonsera enligt upphandlingslagen. Otillåtna direktupphandlingar är en särskilt allvarlig överträdelse. Det är därför ett viktigt tillsynsområde för oss.

Varför upphandla?

Offentlig upphandling finns till för att ta tillvara på en rad samhällsintressen: främja kostnadseffektivt användande av skattemedel. främja fri rörlighet inom EU. undanröja ageranden som begränsar konkurrens.

När infördes lagen om offentlig upphandling?

Lag (1992:1528) om offentlig upphandling.

Share this post