Frågor

Kan man ansoka om pass var som helst?

Kan man ansöka om pass var som helst?

Polisens passexpeditioner utfärdar pass och nationellt id-kort till svenska medborgare. Du kan ansöka om och hämta ditt nya pass eller id-kort på vilken passexpedition som helst i landet.

Kan man boka pass i annan kommun?

Behöver du pass eller nationellt id-kort snart – se om du kan ansöka i närliggande region där det finns fler bokningsbara tider.

Hur lång är väntetiden för pass?

Om du behöver förnya ditt pass tar det i normalfallet sex arbetsdagar från den dagen du ansöker till ditt pass finns klart för uthämtning. Kontrollera giltighetsdatum på ditt pass för att se om du behöver förnya det eller om det kan vänta.

Måste man ha med sitt gamla pass?

Hur går det till på passexpeditionen? Du behöver ha med dig giltig svensk id-handling och ditt gamla pass och/eller nationella id-kort, om det fortfarande är giltigt.

Måste man hämta pass på samma ställe?

Den som ansöker om ett pass måste enligt polisens hemsida inte hämta ut det på samma ställe som ansökan gjordes på. Men vill man hämta ut det närmare hemmet måste man ange det vid ansökningstillfället.

Hur lång tid tar det att få pass 2021?

Det gör att många nu vill resa utomlands. Men man måste skynda sig om man vill resa i sommar, säger experter på polisen. Man måste boka en tid nu för att hinna få sitt pass. Det brukar ta ungefär två veckor att få en tid hos polisen för att skaffa ett nytt pass.

Kan man få passet hemskickat?

Du måste hämta personligen För att få ut ditt pass eller id-kort behöver du komma personligen till passexpeditionen. Du kan inte hämta ut åt någon annan, även om du har fullmakt.

Hur får jag ett pass snabbt?

Ansök om provisoriskt pass. Du kan ansöka om provisoriskt pass om du inte hinner få ett vanligt pass innan resan. Provisoriskt pass går att få tidigast 72 timmar innan avresa. Det går inte att boka tid för att söka provisoriskt pass.

Hur lång tid tar det att få sitt pass 2022?

Många ansöker nu om pass och vissa expeditioner har en väntetid upp till sju veckor. Planerar du inte att resa under sommaren kan du vänta med ansökan. I början på januari 2022 får passen och de nationella id-korten en helt ny design.

Vad gör man med sitt gamla pass?

Lämna in ditt gamla pass eller id-kort om det är giltigt Om ditt gamla pass eller id-kort fortfarande är giltigt, och du inte lämnade in det vid ansökan, behöver du göra det nu. Är det gamla passet eller id-kortet borttappat eller stulet måste du göra en polisanmälan innan du kan hämta ut det nya.

Vad gör man om passet har gått ut?

Passinnehavare måste förnya sitt pass omedelbart om det har gått ut eller kommer att gå ut inom de närmaste sex månaderna. Det är dock möjligt att det i vissa fall kan användas för inrikesresor, men det har ännu inte bekräftats. Med inrikes resor avses resor inom landet.

Share this post