Populära

Vad ar en Lararaktivitet?

Vad är en Läraraktivitet?

Läraraktiv handledning innebär att läraren deltar i elevernas problemlösningsarbete efter att ha fångat upp eller skapat frågor och obalanser som eleverna har behov av att få någon ordning på.

Vad är matematik som skolämne respektive vetenskap?

Matematik som skolämne är det fjärde ansiktet och det femte, matematik som estetisk upplevelse. Matematik handlar om mönster, former och sam- band och beskrivs ibland som den ”sköna vetenskapen”, och då handlar det inte om världen utanför utan om matematikens inneboende skönhet.

Hur samhälle och kultur påverkar en individs villkor för lärande?

Svenska elevers resultat fortsätter att rasa i en rad ämnen, inte minst i matematik. Pisa-mätningen visar att svenska elever nu presterar under OECD-genomsnittet i såväl matematik, som läsförståelse och naturvetenskap. – Såväl elevernas som lärarnas kompetens sjunker.

Vad är en bra undervisning?

Undervisningen har god kvalitet om den innehåller frågor där eleverna får möjlighet att reflektera utan krav på rätt eller fel och det finns utrymme för eleverna att reflektera över sitt eget lärande. Undervisningen ska också ge eleverna strategier för, och därmed möjligheter att ta ansvar över sitt eget lärande.

Vad är skolämnet matematik?

Ämnets syfte. Undervisningen i ämnet matematik ska syfta till att eleverna utvecklar förmåga att arbeta matematiskt. Det innefattar att utveckla förståelse av matematikens begrepp och metoder samt att utveckla olika strategier för att kunna lösa problem och använda matematik i samhälls- och yrkeslivet.

Vad är matematik som skolämne?

Undervisning i matematik är obligatoriskt när det gäller grundskolorna i Sverige. I de lägre årskurserna handlar matteundervisningen om de kunskaper som behövs i vardagliga sammanhang. Några av de saker som man lär sig de första åren i matteundervisningen är addition, subtraktion, multiplikation och division.

Vad är det som påverkar vårt lärande?

Av de faktorer som berör undervisnings- och lärandeprocesser lyfts flertal lärarkompetenser fram som de mest betydelsefulla för elevers lärande (Skolverket 2009a). Några av dessa kompetenser är lärarens relationella-, ledar-, didaktiska och personliga kompetens.

Share this post