Populära

Varfor talt pa biltak?

Varför tält på biltak?

Roligare och billigare än en husvagn, bekvämare och enklare än ett vanligt tält! Taktält ger dig en episk naturupplevelse kombinerat med flexibiliteten som kommer med att ha en bil. Taktält går att sätta fast på de flesta bilar med vanliga takräcken.

Är Taktält bra?

Med ett taktält kan du uppleva naturen i alla väder. Tälten är utformade för att hålla i längden. De är mycket tåligare än vanliga tält som du slår upp på marken och kan användas i alla former av terräng. Utsikten.

Vilket taktält är bäst?

Våra favoriter bland taktält (takbox tält)

  • Bästa taktält totalt – Outlust® Taktält ’
  • Bästa taktält i mellansegmentet.
  • Bästa Premiumval bland taktält.
  • Billigaste taktältet av bra kvalitet.

Hur mycket vikt klarar ett takräcke?

I bilens användarhandbok står maximal vikt för vad som får fraktas på taket. Oftast får du inte lasta mer än totalt 75–100 kilo, inklusive räcke/box. Allt för tung last ovanpå bilen förändrar bilens köregenskaper eftersom bilens tyngdpunkt höjs.

Hur långa brädor på takräcke?

Lasten får som max sticka ut 20 cm på sidorna. Om du ska köpa virke, paddla ut med kanoten eller åka på skidsemester, tänk på att lasten inte får sticka fram längre än till bilens framlyktor och inte mer än 1 meter bakom bilen. Allt som sticker ut bakom bilen ska märkas med något som är väl synligt och färgglatt.

Var hittar du information om hur mycket taklast du får ha på ditt fordon?

I instruktionsboken finns information om hur tung last du får ha på takräcket.

Vad tycker ni om taktält?

Vi monterade på taktältet på en parkeringsplats och använde inga andra hjälpmedel än vår egen muskelkraft men det gick ju det med. När man kör bil med taktält så ökar bränsleförbrukningen men jag har tyvärr ingen siffra på hur mycket. Taktält är perfekt för glamping.

Hur fäster man brädor på takräcke?

Dra en grimsurrning från takräcket fram om lasten och tillbaka till räcket. Dra surrningen nära lasten och spänn fast ordentligt så att den trycks ned mot takräcket. Använd gärna spännband. Hela lasten måste klara en kraftig inbromsning.

Share this post