Frågor

Hur fungerar Laghoppning?

Hur fungerar Laghoppning?

Häst får starta högst två gånger per dag i hoppning. Hästen får starta sina två starter i samma klass med olika ryttare till och med 1,15/Lätt B + 5 centimeter i hoppning på lokal nivå och lägre. Vid start i klass med bedömning A:Clear round räknas en eventuell omstart inte som en andra start.

Vad händer om man ramlar av på en hopptävling?

Om du ramlar av din häst eller ponny på en hopptävling blir du automatiskt utesluten från klassen. Du behöver då leda hästen eller ponnyn av från banan.

Måste man kvala till 130?

För att få rida 130 cm på häst krävs som förut två felfria rundor i 120/125 och en totalpoäng på 30 poäng eller mer. Hamnar ryttaren under 30 poäng innebär det nedklassning ifrån 130cm.

Var kan man se OS Laghoppning?

Finalhästarna ska besiktigas mellan 21.00 och 21.30, svensk tid. Det kommer vi givetvis att bevaka. För den som vill se ridsport i tv finns det repriser att tillgå, såväl på Viaplay.se som på specialkanalen Viasat OS Ridsport. (Läs mer om appen här.)

Vilken kanal sänder Laghoppning?

Finaler och huvudsändningar kommer att gå på Kanal 5 och Kanal 9. Alla klasser kommer att livestreamas på discovery+. Alla tider med reservation för ändringar.

Vem får rida fram ponnyn i hoppning?

Ryttare får INTE låta någon annan HOPPA fram hästen/ponnyn.

Vad kallas det när man kontrollerar om hästen fått i sig otillåtna preparat mediciner?

Dopning innebär att hästen testats positiv för preparat som bland annat är prestationshöjande. Preparat som inte är godkända för häst klassas som dopning, till exempel preparat avsedda för människor. Som otillåten medicinering betraktas positiva prov innehållande läkemedelssubstanser godkända för användning på häst.

När blir man utesluten i hoppning?

Nytt är också att två olydnader leder till uteslutning på alla nivåer. Nästa år kommer nya TR, både det gemensamma och grenspecifika. Efter gemensamma TR I och dressyrens och paradressyrens TR II kommer nu TR III, som är grenspecifikt för hoppningen. Nya TR gäller från och med den 1 januari 2021.

Share this post