Ny

Hur stor ar storpocket?

Hur stor är storpocket?

Pocketböcker har inget standardformat, men håller sig oftast runt 110×178 mm. Bilden visar en bok med mjuka pärmar, ”Skarpa skärvor”. Det finns även format som kallas storpocket. Dessa brukar ha ett format nära A5, dvs 148×210 mm.

Vad är skillnaden mellan a pocket och B pocket?

Oavsett om du ska trycka en bok med mjukpärm eller en inbunden bok har formatet du väljer en avgörande betydelse….Bästa bokformatet för din bok.

Format i mm (B x H) Benämning Användningsområde
110 x 180 A-pocket Pocketböcker (A-pocket)
128 x 210 Storpocket Romaner (storpocket)

Hur stor upplaga bok?

Det beror på genre, vilka distributionsvägar och kontaktnät du har. Men det jag vet är att det finns etablerade författare på större förlag som gett ut flera böcker tidigare som ändå inte lyckas sälja mer än ett par hundra exemplar. Snittupplagan för en debutant (skönlitteratur) på ett etablerat förlag är runt 800 ex.

Vad är stor pocket?

Vad är då storpocket? I trycktermer: 135 x 210 mm, pappersvikt 70 gram med skurna pärmar. En större pocket.

Vad är en B pocket?

Pocket – b-format Mjuka pärmar, limmad i ryggen, ca 19,5 x 12,5 cm. (Vanligt format på brittiska pocketböcker.)

Vad är en pocket p?

Pocketbok (ofta bara kallad pocket) är en bok med mjuka pärmar. Namnet kommer från engelskans ord för ficka, då en pocket vanligtvis är i ett A5-liknande format, som ryms att bära med sig i en normal rockficka eller handväska. Pocketböcker finns även i större storlekar och kallas då för storpocket.

Vad betyder 1 4 upplaga?

Svar: En upplaga är det antal exemplar som en bok trycks i vid samma tillfälle. ”Vi trycker en första upplaga på 2 000 ex”, kan förläggaren säga. Första upplagan innebär med andra ord den första tryckningen, andra upplagan den andra tryckningen och så vidare.

Hur lång är en pocketbok?

Pocketbok[redigera | redigera wikitext] Namnet kommer från engelskans ord för ficka, då en pocket vanligtvis är i ett A5-liknande format, som ryms att bära med sig i en normal rockficka eller handväska.

Share this post