Frågor

Hur gar en brackoperation till?

Hur går en bråckoperation till?

Är bråcket litet räcker det med att sy ihop defekten i muskelhinnan med en öppen operation. Är bråcket större kan man behöva göra en titthålsoperation där man förstärker bukväggen med ett plastnät på insidan. Ärrbråck bör opereras med titthålsteknik där man förstärker bukväggen med ett plastnät på insidan.

Vad har man på sig när man opereras?

Duscha innan du kommer på operationen. Om du har hår på operationsområdet så bör du inte avlägsna dem själv före operationen. Klä dig i kläder som är rena och lätta att ta på. Om operationen riktar sig till benet så lönar det sig att ta på sig löst sittande byxor.

Hur går en Ljumskbråcksoperation till?

Ljumskbråck kan antingen opereras under en öppen operation, det vill säga att kirurgen lägger ett snitt i ljumsken, eller med hjälp av titthålsteknik. I det senare fallet används ett smalt instrument som överför bilder till en bildskärm där kirurgen kan följa arbetet. Instrumentet förs in genom små hål i bukväggen.

Vad händer i kroppen efter operation?

Nästan alla har ont efter en operation. Ett sår har sytts ihop och muskler kan ha delats. Att ha ont kan upplevas mycket olika beroende på vem du är och hur stor operationen varit. En del har väldigt ont, andra nästan inte alls.

Hur lång Operationskö?

Hur länge du stannar där beror på hur omfattande operationen har varit och vilken bedövning du har fått, men räkna med att stanna i några timmar.

Hur lång tid ligger man på uppvaket?

När du vaknar efter din operation eller undersökning så övervakas du på en uppvakningsavdelning. Hur länge du är kvar på uppvakningsavdelningen, eller ”uppvaket”, beror på vilken typ av ingrepp du gjort och hur du mår. När du bedöms vara redo får du komma vidare till vårdavdelningen.

Varför får man inte ha smycken under operation?

Alla smycken såsom örhängen, halsband, klockor och ringar skall tas bort innan operation. Piercingsmycken bör också avlägsnas. eller att de trillar ner i operationssåret. Slitskador kan uppstå om piercingsmycket fastnar i något.

Hur opererar man bråck i magen?

Det finns två olika slags operationer Du kan opereras med en så kallad endovaskulär operation genom ett litet hål eller snitt i ljumsken. Det är en mindre operation då du oftast bara behöver lokalbedövning. Du kan också opereras med en så kallad öppen operation där läkaren opererar genom en öppning i magen.

Share this post