Allmänning

Hur stort ar deep web?

Hur stort är deep web?

Tvärtemot vad man kan frestas tro är den här delen av nätet inte särskilt stor. Den utgör faktiskt bara några procent av hela webben.

Är det olagligt att gå in på deep web?

Men att Darknet ofta associeras med brottslighet betyder inte att Darknet som nätverk är olagligt. Det finns också fördelar med anonymiteten. Denna del av internet har till exempel också hjälpt människorättskämpar, journalister och visselblåsare att kommunicera när anonymiteten varit viktig för deras säkerhet.

Vad finns på deep web?

Internet är uppdelat i tre olika skikt. Nästa skikt kallas för Deep web, här finns all information som är lösenordsskyddad och sekretessbelagd, så som exempelvis polisregister och bankkonton. Och längst ner återfinns Darknet som visar anonyma webbplatser där det finns såväl lagligt som olagligt innehåll.

Hur många procent av internet är Dark Web?

”96 procent av nätet ligger under surfarens yta – cyberbrottslingarna måste bekämpas på Darknet” En förklaring till de många cyberattackerna är den snabba spridningen av kriminella som verkar i det tysta på Internets mörka bakgård – Darknet och ”the deep web”.

Vad säljs på DarkNet?

Det vanligaste som säljs på darknet är droger och kreditkortsuppgifter på olika marknadsplatser, men även lösenord och inloggningar till olika konton figurerar frekvent. – Här beställer du exakt vad du vill ha.

Finns DarkNet på riktigt?

När man pratar om Darknet och Darkweb så är det just webbplatser som ligger på Tor eller liknande tjänster man menar. Det går att skapa sajter på Tor-nätverket som bara går att nå av den som också använder Tor. Ett separat nätverk ovanpå internet, som en vanlig surfare aldrig kan nå.

Är det olagligt att vara inne på Flugsvamp?

Det är givetvis inte lagligt att handla eller sälja droger även om du är anonym. Tanken bakom DarkNet är dock inte att underlätta kriminell verksamhet, även om det har fått ett rykte om sig att göra det på grund av all vapen- och droghandel.

Share this post