Populära

Vilka grasklippare klarar inte E10?

Vilka gräsklippare klarar inte E10?

Vi tog kontakt med Mikael Mörnsjö på svenska Statoil som berättar att tvåtaktsmotorer inte bör ha några problem med E10 eftersom tvåtaktsolja idag innehåller korrosionsinhibitorer (ämnen som förhindrar korrosion) vilka skyddar ytorna i bränslesystem och motor mot eventuella angrepp av etanol och/eller vatten.

Vad är Tvåtaktsbensin?

Både tvåtaktsbensinen och fyrtaktsbensinen är tillverkade för småmaskiner. Vanlig bensin är främst tillverkat för bilar. Bensinen du köper på macken innehåller kolväten som är svårfångade. De bildar ofta beläggningar av sot i förbränningsrummet, portarna och ventilerna.

Kan gräsklippare köras på E10?

Denna nya standardbensin är därför inte lämplig att lagra. Detta innebär stora problem för småmotorer som bara används under särskilda säsonger – till exempel gräsklippare, båtmotorer, röjsågar och snöslungor. När dessa har E10 i tanken händer följande: Gummipackningar drabbas.

Kan man köra gräsklippare på den nya bensinen?

Vilket bränsle rekommendera till min nya gräsklippare/röjsåg/motorsåg? Vi rekommenderar att köra de maskiner vi säljer på alkylatbränsle från Aspen, som är ett renare och mer lagringsstabilt bränsle (vanlig bensin har idag oftast bara en rekommenderad lagringstid på 3-4 månader).

Kan man köra gräsklippare på 95 oktan?

8 av 10 använder vanlig 95-oktanig bensin i sina gräsklippare. En bensin som är tänkt för bilar, inte gräsklippare. Tankar man istället gräsklipparen med Aspen alkylatbensin får du en betydligt mer lättstartad gräsklippare samtidigt som miljön sparas.

Hur mycket olja i 5 liter bensin?

Den vanligaste inblandningen av 2-taktsolja i bensin är 2% det innebär att i 5 liter bensin ska det tillsättas 1 deciliter Starta 2-Taktsolja. Blanda runt bensinen och oljan väl innan den hälls i tanken på maskinen. Vid arbete med småmaskiner är Starta miljövänlig Alkylatbensin alltid att föredra.

Kan man köra gräsklippare på nya bensinen?

Bensin kommer att bli avslagen om du ställer undan din gräsklippare eller kraftutrustning för mer än 30 dagar. Avslaget bränsle kan orsaka skador på motorn från syra och avlagringar av klibbiga substanser som bildas i bränslesystemet eller förgasaren.

Är alla gräsklippare 4 takt?

De flesta gräsklippare har fyrtaktsmotorer, men är du osäker, kolla i manualen eller sök upp det på internet.

Vilken bensin ska jag ha till gräsklipparen?

Alkylatbensin är helt enkelt bättre för såväl maskin, människa och miljö. gräsklipparmotorn betydligt renare jämfört med om man använder vanlig bensin och en renare motor ger jämnare drift. Alkylatbensin tål dessutom lång lagring, vilket gör gräsklipparen mer lättstartad – du slipper stå och slita i startsnöret.

Kan man tanka 95 i gräsklipparen?

Share this post