Frågor

Vad ar Marmapunkter?

Vad är Marmapunkter?

Marma behandling: Aktivering av marmapunkter Med hjälp av mycket lätt beröring, eterisk olja och uppmärksamhet stimuleras och renas kroppens marmapunkter. Marma är punkter där kropp och sinnet som livligast kommunicerar och punkter som står i relation till andra delar i kroppen (triggerpunkter).

Vad är Marmamassage?

Marmamassage – en djupt avslappnande energibalansering för kropp och sinne. Marmaterapi är en speciell form av ayurvedisk massage, en helande behandlingsform där specifika punkter i huden stimuleras med väldigt lätt beröring och eterisk olja för att balansera kropp och själ.

Vad är Marma?

Marma är en tätort i Älvkarleby kommun, i nordligaste Uppland. Marma ligger invid Dalälven vid Marmafjärden.

Vad är ayurvedisk mat?

Enligt Ayurveda är maten vår medicin. Det är genom maten vår kropp får bränsle och näring för att fungera optimalt, och den mat vi äter påverkar både våra känslor och tankar. Att verkligen ta sig tid att göra maten god, näringsrik och balanserad är att skapa förutsättningar för hälsa och balans.

Vad är indisk huvudmassage?

Indisk huvudmassage är en känd och värderad skötselform som baserar sig på en urgammal indisk medicinsk metod, Ayurveda. Indisk huvudmassage är mycket avslappnande och behaglig behandlingsform, där man med speciella grepp behandlar nacken, axlarna, överarmarna, huvudet, ansiktet och öronen.

Vad massage?

Massage är en manuell teknik för att, genom en kombination av tryck och töjning, bearbeta i huvudsak hud och muskelvävnad. Muskeltöjning är en teknik för att direkt påverka musklers spänning, elasticitet och rörelseförmåga och därmed indirekt även leders rörlighet.

Vad innebär ayurveda?

Ayurveda är sanskrit och har sitt ursprung i ordet ”ayus” (liv) och ”veda” (vetskap). Det är en ca 5000 år gammal visdom för naturlig hälsa och inre utveckling. Ayurveda är ett system som alltid tar hänsyn till alla aspekter av livet: vi är kropp, sinne (tankar och känslor) och själ, en helhet.

Vilken typ av kropp har jag?

När du går igenom doshatesten på nästa sida får du en överblick över de olika doshornas särdrag och vilken dosha du själv domineras av. Vata motsvarar Luft och Rymd, Pitta motsvarar Eld, Kapha motsvarar Vatten och Jord.

Vad kan massage hjälpa till med?

6 fördelar med massage

  1. Ökar blodcirkulationen. Genom en ökad blodcirkulation mjukar du upp både muskler och vävnader.
  2. Stärker immunförsvaret.
  3. Motverkar stress.
  4. Påskyndar läkning och återhämtning.
  5. Förebygger och lindrar spänningshuvudvärk.
  6. Minskar oro och depression.

Varför ska man gå på massage?

Vi slappnar av och blir gladare och piggare. Massage även sänker blodtrycket, sänker kroppens nivåer av stresshormoner och ökar blodcirkulationen. De positiva resultaten av massage är många: bättre sömn, förbättrad kroppshållning, minskad muskelspänning och minskad risk för skador vid träning bara för att nämna några.

Vad betyder dosha?

De tre doshorna, vata, pitta och kapha kan beskrivas som tre grundläggande personlighetstyper som bär på olika sammansättningar av elementen jord, vatten, eld, luft och rymd. Bär på alla de egenskaper som dessa två element representerar: Lätt, rörlig, kall, torr, oregelbunden, skrovlig, subtil, öppen och expansiv.

Hur vet man om man är vata pitta eller kapha?

Vata motsvarar Luft och Rymd, Pitta motsvarar Eld, Kapha motsvarar Vatten och Jord. Eftersom allt i världen är uppbyggt av samma fem element, påverkas våra doshor av allt vi tillför utifrån. Äter vi en maträtt med stark eldkvalitet, ökar vi Pitta.

Share this post