Ny

Kan man ha olika gardiner i samma rum?

Kan man ha olika gardiner i samma rum?

Gardiner i dubbla fönster Samma upphängningsprincip gäller även om man har fler än två fönster på rad i ett rum samt om du har flera fönster i ett burspråk. Tänk även på att välja samma gardiner i rummets alla fönster för att det ska hålla ihop och vara enhetligt.

Hur mycket gardintyg?

Mäta bredden Du ska alltid ange totala, platta tygbredden på gardinen vid beställning. En bra grundregel är att 2 m tyg täcker ca 1 m av fönstret när du sätter upp gardinen med veck eller vågor. Våra gardiner går att få i maxbredd 268 cm.

Var placera gardiner?

Häng gardinerna ända uppifrån taket – det får takhöjden att upplevas så mycket högre. Samma regel som att inte hänga för lågt, gäller när det kommer till bredden. Både fönstret och rummet vinner på att öppna upp fönstret, vilket du gör om du flyttar gardinen åt sidorna. Kanske till och med helt vid sidan om fönstret?

Vilka gardiner i sovrummet?

Sovrummet är det perfekta rummet för dubbla gardinpar. Häng upp ett par ljusa gardiner i ett tunnare material för ett mjukt, romantiskt ljusinsläpp. Kombinera med ett par gardiner i tyngre tyg och mörkare kulör som mörklägger sovrummet vid behov.

Hur mycket extra ska man ha på Gardinkappa?

Tygåtgång gardinkappor med veckband 2-fingerkrok och en tom ficka drar 35 cm extra tyg/m (9 krokar/m). 2-fingerkrok och två tomma fickor drar 30 cm extra tyg/m (7 krokar/m). 3-fingerkrok och en tom ficka drar 80 cm extra tyg/m (8 krokar/meter). 3-fingerkrok och två tomma fickor drar 45 cm extra tyg/m (6 krokar/m).

Vilken bredd ska man ha på en Gardinkappa?

Upphägning av slät kappa För snyggast resultat rekommenderar vi en höjd på 40-50 cm för att få med så mycket som möjligt av tygets mönster och karaktär. Kappans bredd räknar du ut genom att mäta fönstrets bredd och därefter lägga till 10 cm.

Hur tätt ska man sätta Fingerkrokar?

Vi rekommenderar att sätta fingerkrokar med ca 5 cm mellan varje finger, och sedan även mellan respektive krok.

Hur långt från väggen ska gardiner hänga?

Skenorna bör hänga ungefär 5-10cm från väggen, beroende på gardinens tjocklek. Borra nu hål på de ställen du markerat ut (50cm mellanrum och 5-10cm från väggen).

Share this post