Ny

Har fatt sms om paket jag inte bestallt?

Har fått sms om paket jag inte beställt?

Polisen varnar för falska paket-sms Polisens uppmaning är att aldrig klicka på länkar i sms och mejl om du inte är helt säker på var de kommer ifrån. I det fall att du väntar på en beställning ska du alltid gå tillbaka till din beställningsbekräftelse och följa leveransinformationen.

Hur ser bluff-sms ut från PostNord?

– De gånger vi skickar ut sms går länken till postnord.se eller postnord.com. Går länken någon annanstans så är det en bluff. Enligt Jan Olsson börjar mellan 60 och 90 procent av alla dataintrång med att någon klickar på en länk. Oftast handlar det om att komma över person- och kortuppgifter för att tömma bankkonton.

Vad händer om man klickar på länk i sms?

Om du klickar på en länk som en bedragare skickat kan de komma över dina lösenord och på så vis använda din identitet på nätet. De kan även få tag i dina kortuppgifter och tömma ditt konto. Det kan även hända att internetanslutningen slutar att fungera, att datorn drabbas av virus eller att den till och med går sönder.

Är det farligt att öppna sms?

Undvik det genom att aldrig öppna länkar i sms från okända avsändare. Säkerhetsföretaget Heimdal Security har upptäckt ett nytt virus för Android-enheter. Det heter Mazar och kan ge hackare full kontroll över telefonen.

Hur funkar bluff-sms?

Bedragare försöker ofta likna seriösa företag för att du ska tro att det är ett seriöst meddelande. Lämna aldrig ifrån dig några känsliga personuppgifter som personnummer, kontonummer eller kortnummer i mejl eller sms. Lämna aldrig ifrån dig inloggningsuppgifter till din internetbank eller ditt bank-id.

Får sms från PostNord?

Svara inte på bluffmejlet eller bluff-sms:et. Om meddelandet ser ut att komma från PostNord och du inte väntar på något brev eller paket från utlandet, var misstänksam och ring vår kundservice om du är osäker. Tänk kritiskt och använd sunt förnuft.

Share this post