Rekommendationer

Vilken apotekskedja ar bast att jobba pa?

Vilken apotekskedja är bäst att jobba på?

Mest tjänade den gruppen anställda på Kronans Apotek, som hade en genomsnittslön på 32 264 kronor. Sist i löneligan kom Lloyds Apotek 30 406. Däremellan Hjärtat och Apoteket, uppger Svensk Farmaci. Mellan Apoteket AB och Lloyds Apotek skiljer det ungefär 2 000 kronor i medellön för apotekare, uppger Svensk Farmaci.

Hur mycket tjänar man på apotek?

Ingångslönen för apotekare på läkemedelsföretag var år 2019 cirka 34 000 kr per månad. Efter 10 års yrkeserfarenhet var medellönen för en apotekare cirka 60 000 kr per månad. En nyexaminerad apotekare på apotek hade år 2019 cirka 33 500 kr per månad.

Vad tjänar en Apoteksassistent?

Marknadslönen 2022 för apoteksassistenter ligger mellan 25 000 och 29 000 kronor per månad. Arbetar ofta på apotekets lager eller i butik och packar upp nya leveranser av läkemedel och andra produkter. Tar betalt för kundens inköp på apoteket.

Kan man jobba på apotek utan utbildning?

Ingen speciell utbildning krävs för att bli apoteksassistent, du kan bli upplärd på arbetsplatsen. För att få anställning som apoteksassistent ställs ofta krav på gymnasiekompetens. Du ska helst ha läst Vård- och omsorgsprogrammet eller på Naturvetenskapsprogrammet eller motsvarande utbildning från vuxenutbildningen.

Vad ska man ha för betyg för att bli apotekare?

För att komma in på apotekarprogrammet på högskola eller universitet krävs utöver grundläggande behörighet också Biologi B, Fysik B, Kemi B, Matematik D. Eller: Biologi 2, Fysik 2, Kemi 2, Matematik 4. Generellt sätt behövs relativt höga betyg för att komma in på apotekarprogrammet.

Vilka kurser läser man på apotekarprogrammet?

Apotekarprogrammet är utbildningen för dig som vill lära dig allt om läkemedels effekter, framställning och användning. Utbildningen är forskningsförberedande och innehåller kurser i kemi, cellbiologi, fysiologi, farmakologi och farmaci.

Hur mycket tjänar en farmaceut?

Medellönen för apotekare ligger idag runt 47 000 kronor, och för receptarier strax under 38 000. Det visar ny lönestatistik från Sveriges Farmaceuter.

Hur mycket tjänar en apotekare 2022?

Marknadslönen 2022 för apotekare ligger mellan 37 000 och 48 000 kronor per månad. Forskar inom, tillverkar, kontrollerar, marknadsför och säljer läkemedel inom exempelvis apotek, läkemedelsindustri och sjukhus.

Är det lätt att få jobb som Apoteksassistent?

Du kommer efter avslutad utbildning kunna arbeta hos olika apotek runtom i Sverige och kunna ansvara för rådgivning samt hantering av de olika grenarna hos ett apotek.  Lätt att få jobb! Inom detta yrke är det lätt att få jobb i Sverige inom den närmaste tiden.

Kan sjuksköterska jobba på apotek?

Mottagningarna är placerade på apotek runt om i landet och bemannas med legitimerade sjuksköterskor som hjälper patienterna med sina ärenden. Grundtanken är att erbjuda patienterna hjälp och stöd längs hela vägen, både digitalt och fysiskt, på tider och platser som fungerar i vardagen.

Vilka yrken finns på apoteket?

Det finns också yrken där du inte behöver legitimation, till exempel apoteksassistent , tandtekniker, tandsköterska och undersköterska. Många arbetsuppgifter i hälso och sjukvården är inte reglerade. Om du vill jobba i ett yrke som inte kräver legitimation är det din arbetsgivare som avgör om du har rätt kompetens.

Vad är skillnaden mellan farmaceut och apotekare?

Skillnaden mellan en apotekare och en receptarie är utbildningens längd och därmed hur omfattande utbildningen är. Apotekarprogrammet är ett femårigt program medan receptarieprogrammet är treårigt. Vid båda programmen studeras bland annat kemi, biologi, fysiologi, farmakologi samt galenisk farmaci.

Share this post