Frågor

Var ar bast att kopa froer?

Var är bäst att köpa fröer?

Köpa fröer på nätet

  • Impecta: Har enkla beskrivningar av växterna samt såanvisningar tryckta direkt på påsarna.
  • Runåbergs fröer: Ett fantastiskt sortiment av grönsaker som passar fint att odla i vårt klimat.
  • Lindbloms Frö: Här är det lätt att välja storlek på förpackningarna, vilket jag tycker är ett stort plus.

Vilken Fröfirma är bäst?

För chilifrö är det Örtagårdens fröer som har bäst utbud. Gröngödsel/vallfrö och sättlök (tyvärr ej ekologiskt) handlar jag hos Olssons frö. När det är dags att förnya vitlöken så är Törnvik frö en bra leverantör. Några bra leverantörer av buskar och träd är Björkhaga plantskola om man skall handla lite mer.

Vilka fröer ska man välja?

Skriv ordentliga skyltar vid dina plantor så du kan jämföra när det är dags att skörda. Det är så lätt att välja spännande sorter när man köper fröer men så glömmer man jämföra de olika sorterna vid skörden! En del är godast att äta råa medan andra blir bäst vid tillagning. Sådant kan också vara bra att komma ihåg.

Vad är Autoflower?

Autoblommande cannabisfrön producerar plantor som blommar av sig själva efter 2-4 veckors tillväxt. Odlare behöver inte bekymra sig över att byta ljusschema för att sätta igång och upprätthålla blomningsfasen, som de skulle behöva göra om de odlade feminiserade fotoperiod-cannabis.

När ska man köpa frön?

Hösten är en fin tid att förbereda nästa års odling genom att gå igenom fröförrådet. Snart presenterar fröföretagen sina nyheter för nästa år och det gäller att vara tidigt ute om man ska få just precis de sorter man siktar in sig på.

När Rea fröer?

Dessa fröer har minst 30-50% grobarhet. Om de har mindre än så då kastar vi fröerna. Dock kan de gro lite långsammare så det kan vara värt att vänta några veckor extra för att de ska hinna våga sig upp.

Vad är en Kulturarvssort?

Vi kommer enbart att använda begreppet “kulturarvssort” om de av våra fröer som vi med säkerhet vet har funnits i handeln, i Sverige eller globalt, sedan före år 1950. På alla fröer märkta med kulturarvssort kommer vi att upplysa när en sort introducerades i handeln eller att den har funnits i odling i århundraden.

Vilka fröer ska sås tidigt?

De fröer som ska sås först av alla är chili och paprika. Vissa arter av chili kan med fördel petas ner i jorden redan innan jul. I februari är det dags att så aubergine och kronärtskocka, två värmeälskande favoriter som vill ha en lång sommar. Purjolök är också värd att så tidigt.

Vad är Kapillärmatta?

Kapillärmatta. Självvattningsmatta som suger upp och fördelar vattnet längs med mattan. Plantor som ställs på mattan kan då suga upp vattnet och få en jämn bevattning.

Share this post