Populära

Vad pa dragkroken fett?

Vad på dragkroken fett?

Låsen ska endast behandlas med grafitfett. Det är också till hjälp att smörja lagren, glidytorna och låskulorna regelbundet med hartsfritt fett eller olja. Smörjning och oljning fungerar också som ytterligare korrosionsskydd.

Hur få loss Fastrostad dragkrok?

Hej! Testa att spraya rostlösare/penetrerande smörjmedel t. ex: 5-56 i riklig mängd där kuldelen sitter på draget samt övriga öppningar du kan se. Jobba sedan med att rucka draget i sidled & spraya.

Kan man ta bort dragkrok?

Om man väljer att plocka bort sin dragkrok så behöver man inte registreringsbesikta under förutsättning att kroken inte är registrerad i Vägtrafikregistret, kontrollera detta i registreringsbeviset. Finns det uppgift om kopplingsanordning, måste bilen alltså registreringsbesiktas.

Hur smörja avtagbar dragkrok?

Men Volvo utfärdar en varning – ”den löstagbara dragkrokens rörliga delar får inte smörjas/oljas in. Det kan sänka säkerhetsnivån.” Ytterligare något att tänka på: När kulhandske med svängningsdämpare används ska dragkulan inte smörjas in. Detta gäller även vid montering av cykelhållare som kläms fast runt dragkulan.

Får inte loss släpet?

Lossa spärren på kulhandsken och lyft handtaget samtidigt som du börjar veva på stödhjulet. Sänk ner kulhandsken över dragkulan. När släpet har sänkt sig över dragkroken och stödhjulet inte längre stödjer – vilket kännetecknas av att det inte längre går att veva – är det dags att dra upp stödhjulet.

Hur får man bort avtagbar dragkrok?

Borttagning av dragkrok Sätt i nyckeln och vrid den medurs till upplåst läge. Tryck in låsratten och vrid den moturs tills ett klick hörs. Vrid ner låsratten helt, tills det tar stopp och håll ned samtidigt som dragkroken dras ut bakåt och uppåt.

Får man svetsa fast en avtagbar dragkrok?

Svar: Transportstyrelsen svarar att de inte har kännedom om specifika fordonsdetaljer. Drag är typgodkända och det innebär att de är godkända i ett visst utförande. Därför måste man kontakta tillverkaren för att ta reda på om det är tillåtet eller inte att svetsa fast den löstagbara delen på just ditt drag.

Hur mycket kostar det att ta bort dragkrok?

Ta bort draget gör du själv sen är de väll 3-400:- för en regbesiktning. Att styla en Volvo är som att sminka en gris. Förenklad regbesiktning kostar 380kr, det gör man om man monterat dragkroken och skall regga den.

Hur sätter man fast en avtagbar dragkrok?

Du demonterar kofångaren och bultar fast kroken sedan kopplar du in elen och sätter tillbaka kofångaren. I många fall är det förberett på bilen för en montering av dragkrok, vilket innebär att du inte behöver borra i karossen. Det är också lätt att hitta rätt dragkrok.

Måste dragkroken sitta på vid besiktning?

Om din bil har en löstagbar dragkrok tar du med den och eventuell nyckel till dragkroken när du ska besikta. Vi kontrollerar att din dragkrok går att sätta fast och att ta bort samt att eventuellt nyckellås fungerar.

Hur ser en rätt kopplad släpvagn ut?

Hjulet ska peka bakåt. Dags för katastrofvajern som ska fästas i öglan på dragkroken – viktigt! Och om bilens dragfäste saknar ögla ska katastrofvajern surras runt dragkroken och fästas i sig självt. Dra åt öglan så att den kniper tätt runt dragkroken.

Share this post