Trendig

Varfor kottkvarn?

Varför köttkvarn?

En köttkvarn är en hushållsapparat som mal köttfärs vilket gör den användbar när du vill laga kötträtter från grunden. Inuti kvarnen sitter en kniv, en låsring och en hålskiva. Det är ur hålskivan köttet slutligen passerar och som gör det till färs. Du börjar med att putsa köttbiten ren från grova senor och hinnor.

Vad kan man göra med en köttkvarn?

– En köttkvarn har flera användningsområden förutom att mala kött till färs. Du kan även göra din egen korv och använda kvarnen till att mala grönsaker och fisk, säger Malin Källström, Product Line Manager på Electrolux Small Appliances.

Vilken köttkvarn ska jag köpa?

Testvinnare – Bästa Köttkvarn

  1. Bäst i test – Westmark Köttkvarn Manuell Gjutjärn. Detta är en klassiker till ett mycket bra pris.
  2. Bosch MFW68660 Köttkvarn. Med denna effektiva köttkvarn får du så mycket som 4,3 kilo kött per minut.
  3. Emerio Köttkvarn.
  4. Steba STMG1600V6 Köttkvarn med LCD-Display.
  5. Kenwood MG360 köttkvarn.

Vad gör man köttfärs av?

De tre allra vanligaste sorterna av köttfärs är:

  1. Fläskfärs (endast fläskkött)
  2. Nötfärs (endast nötkött)
  3. Blandfärs (nötkött och fläskkött, ofta ”50/50” det vill säga hälften nöt, hälften fläsk).

Vilket kött kan man göra köttfärs av?

När det gäller blandfärs så kan man enkelt använda både skinkan, kotletten, sidan och karrén för att göra färsen. Fläskfärs är en fetare färs och många väljer därför att blanda den med viltfärs eller nötfärs till ungefär 50/50 procent.

Var kan man köpa köttkvarn?

Vill du mala ditt eget kött har vi ett kvalitativt urval med köttkvarnar från bland andra Bosch och Philips att välja bland. Tänk på att en kraftfullare motor klarar av större mängder och får jobbet gjort snabbare.

Vad kostar en köttkvarn?

De manuella kvarnarna är tillverkade med en väldigt beprövad teknik. De är ofta väldigt pålitliga oavsett prisklass. När det kommer till elektriska kvarnar så är det ofta en bra idé att undvika det allra billigaste segmentet. Försök att hålla dig över 500 kronor när du ska köpa en elektrisk köttkvarn.

Vad händer om man fryser om kött?

Halvtinade varor kan återinfrysas. Om varorna har tinat men håller en temperatur som inte är högre än kylskåpstemperatur kan man välja att frysa in dem igen eller att tillaga dem direkt. Kvalitén hos råvaror som tinat delvis kan försämras, men säkerheten påverkas inte.

Kan man frysa kött i förpackning?

Kött håller sig upp till ett år i frysen, beroende på vilket djurslag och styckningsdel det är. Om du vill frysa in kött eller köttfärs från en förpackning med skyddande atmosfär ska det läggas över i en plastpåse. Den höga syrehalten i förpackningen med atmosfär gör att köttet får kortare hållbarhet i frysen.

Share this post