Allmänning

Kan man se gamla recept?

Kan man se gamla recept?

Genom att logga in på 1177.se kan du som är över 18 år bland annat se om du har uttag kvar på ditt recept, vilka läkemedel du har hämtat ut och hur nära du är att få frikort för läkemedel.

Kan läkaren se om jag hämtat ut recept?

Din läkare får se alla dina recept Tidigare har de bara kunnat se recept som de själva har förskrivit och vilka läkemedel du har hämtat ut på apotek – inte recept som du har fått hos någon annan vårdgivare. För att få se dina recept behöver vårdpersonalen inhämta ditt samtycke, det vill säga fråga dig om lov.

Kan man se om man har recept på apoteket?

Med vår app Mitt Apotek får du snabb överblick över dina och familjens recept och kan enkelt beställa hem det du behöver. Passa på att fylla på med andra apoteksvaror samtidigt.

Hur länge sparas recept?

Ett recept är giltigt 1 år från utfärdandet, om inte kortare tid anges. Om kortare giltighetstid anges gäller denna endast första uttaget, för eventuella ytterligare uttag är receptet giltigt 1 år.

När försvinner utgångna recept?

Du kan komma åt recepthistorik för 15 månader bakåt i tiden. Du kan skriva ut listan Uthämtade recept via på eHälsomyndigheten.se.

Kan läkare recept i?

Behörig att förskriva läkemedel och teknisk sprit är den som har rätt att utöva läkar- eller veterinäryrket i Sverige. Barnmorskor, som uppfyller särskilda krav uppställda av Socialstyrelsen, tandläkare och tandhygienister har behörighet att utfärda recept på de läkemedel som Läkemedelsverket har bestämt.

Hur vet jag om min medicin finns på apoteket?

Finns mitt läkemedel på apoteket? Du kan själv ta reda på vilket eller vilka apotek som har ditt läkemedel på lager. Det gör du genom att gå in på fass.se. Skriv namnet på ditt läkemedel i sökrutan.

Varför syns inte mina recept?

Fler sätt att se dina e-recept Du kan också skicka in en blankett per post så kan du få en lista på de läkemedel du hämtat ut från apotek, din läkemedelsförteckning, postat till din folkbokföringsadress. Blanketter hittar du på eHälsomyndigheten.

Share this post