Trendig

Far man ta med sig vaxter inom EU?

Får man ta med sig växter inom EU?

Det är tillåtet att transportera växter med jord inom hela EU. För ett fåtal växtslag finns dock krav om att det ska finnas ett så kallat växtpass, här finns en förteckning. För övriga växter finns inga restriktioner för privatpersoner.

Får man ta med sig växter på flyget?

Från europeiska länder får du utan tillstånd ta med upp till 2 kg i handbagaget av vilka växter som helst, utom sättpotatis och citrusväxter. Kommer du upp i en vikt på 2 kg eller mer gäller andra regler! Då behöver många växtslag intyg på att de är friska.

Hur länge är ett Växtpass giltigt?

Det finns ingen tidsgräns för detta, så länge som växtpasset stämmer överens med de giltiga kraven.

Får man plocka sten vid havet?

Är det tillåtet att ta med sten hem från skogen eller stranden? Nej, det är inte tillåtet att plocka sten från naturen, det står i brottsbalken kapitel 12 § 2. Lagen omfattar bland annat ris, gren, näver, bark, löv, bast, ollon, nötter eller kåda från växande eller vindfällda träd, men också sten, grus och torv.

Får man plocka Syrenblommor?

Skynda dig ut och plocka ett gäng blomklasar så kan du njuta av den här härliga saften senare på året när sommaren känns långt borta. Saften är väldigt enkel att göra, även om det är lite pillrigt att plocka bort blombladen.

Hur packar man växter?

Se till att det finns en säker plats i flyttbilen för varje växt och lådorna där du packat ner dem. Packa låga krukor i separata lådor som du låter bli att stänga. Om du inte har växter i småkrukor, packa ner varje krukväxt i en egen låda och se till att den står säkert genom att vira tidningspapper omkring den.

Får man ta med krukväxter till Norge?

Du måste ha tillstånd från polisen för att införa vapen. Det finns införselrestriktioner för växter. Nya varor måste du betala tull och andra avgifter för.

Får man ta med sig mat i incheckat bagage?

TSA tillåter ett verkligt smörgåsbord med mat och dryck i incheckat bagage, med bara några få undantag. Icke-fördärvliga föremål som konserverade och boxade livsmedel är helt tillåtna, liksom föremål som kan gå dåligt, såsom färsk frukt, ost och till och med köttprodukter.

Share this post