Frågor

Nar splittar Hexagon?

När splittar Hexagon?

Styrelsen har beslutat att avstämningsdag för uppdelningen ska vara den 20 maj 2021. Sista dag för handel i Hexagons aktie före uppdelningen är den 18 maj 2021. Första dag för handel i Hexagons aktie efter uppdelningen är den 19 maj 2021.

När delar Investor ut?

Förutsatt att utdelningsförslaget godkänns av årsstämman beräknas utdelningen betalas ut i två utbetalningar, 3,00 kronor med avstämningsdag den 5 maj 2022 och 1,00 kronor med avstämningsdag den 7 november 2022.

När får man utdelning på aktier?

De flesta utdelningar på Stockholmsbörsen kommer på vårkanten och april/maj är högsäsong. För att ha rätt till utdelning behöver du vara införd i aktieboken på avstämningsdagen, vilket vanligtvis är andra bankdagen efter årsstämman.

Vad gör Hexagon B?

Hexagon Aktiebolag är en svensk koncern som levererar mätsystem för mätning och positionering av objekt inom såväl mikro- som makrosegmentet. Hexagon har cirka 8 000 medarbetare i 35 länder. Hexagons B-aktie är noterad på listan för stora bolag på Stockholmsbörsen.

Hur många Split har Investor gjort?

Split 4:1 2021 Den 19 maj 2021 genomfördes en split som innebar att varje aktie av serie A och B delades upp i fyra aktier av motsvarande slag. På grund av detta ändrades också det nominella beloppet per aktie från 6 kronor och 25 öre till 1.5625 krona.

När delar Investor ut 2021?

Styrelsen beslutade att avstämningsdag för genomförande av aktiespliten ska vara den 20 maj 2021. Sista dag för handel i Investor ABs aktier före uppdelning är den 18 maj 2021. Första dag för handel i Investor ABs aktier efter uppdelning är den 19 maj 2021.

Hur ofta delar Investor ut?

Bolaget har delat ut varje år sedan 1975 och har höjt utdelningen varje år sedan 2008. Utdelningarna har höjts eller hållits på samma nivå som föregående år varje år sedan 2002, bortsett från just under finanskrisens 2008 då utdelningen tillfälligt sänktes något.

Hur länge behöver man äga en aktie för att få utdelning?

REDAKTIONEN SVARAR: Hej Martin, för att få utdelning krävs endast att man är registrerad som aktieägare på avstämningsdagen som är tredje bankdagen efter bolagsstämman. Det är alltså inget krav på hur länge man ska äga en aktie.

Vad sysslar hexagon med?

Hexagon Manufacturing Intelligence arrangerar och besöker många olika evenemang runt om i världen. Du kan hitta oss och våra samarbetspartners på många utställningar, konferenser och seminarier. Vi anordnar dessutom regelbundet öppna hus.

Vem grundade hexagon?

Initiativet till att bilda Hexagon kom från 5 av de små regionala bankerna, Östergötlands Enskilda Bank, Wermlands Enskilda Bank, Uplandsbanken, Skaraborgs Enskilda Bankoch Smålands Bank. Bolaget bildades 1965 och personer med intressen i och kontakter med de aktuella bankerna tecknade huvuddelen av aktierna.

Är aktiesplit bra?

Detta är en förklaring till varför en split kan få en effekt på aktiens utveckling, att en split kan ses som en signal att bolaget tror på sig själva. Utöver detta kan en aktiesplit vara ett väldigt bra marknadsföringssätt, dels kommer bolaget att pratas om men det lägre priset på aktien kan öka efterfrågan på aktien.

Share this post