Rekommendationer

Vad passar ihop med squash?

Vad passar ihop med squash?

Exempel på grönsaker jag tycker passar bra att odla tillsammans för att få fin skörd på begränsad yta är: Majs + sallat, låga brytbönor, rödbetor, tomater, squash eller pumpa. Sparris + sallat, rödbetor, persilja eller brytbönor.

Vilka grönsaker kan Samplanteras?

Samplanteringsschema

Odlas för bladen Gärna Egenskap
Salvia Kål, morot, rosmarin Kan hålla borta kålmask, attraherar pollinerare.
Timjan Kål, sallat Attraherar pollinerare och rovkvalster. Håller kålmasken borta.
Rosmarin Kål, chili, salvia, bönor Håller insekter borta.
Sallat Morot, gurka

Varför växer inte squashen?

Den mest vanligt förekommande förklaringen brukar vara att det är någon slags brist i pollineringen. Mer exakt att pollen från hanblomman inte träffar honblomman och att frukterna blir ofullständigt pollinerade. Och att detta i sin tur resulterar i missbildade frukter.

Hur många zucchini i en pallkrage?

Fruktgrönsaker: 4 gurkväxter med stor utbredning typ zucchini och pumpa. 7-9 kålplantor beroende på storlek.

Kan man odla potatis och tomater tillsammans?

Plantera med mellanrum Just för att potatisen och tomaten är så nära besläktade sprids också mögel snabbt däremellan. Därför ska du inte plantera tomat och potatis nära varandra, utan håll dem isär. Du kan också säkra genom att hålla potatisplantorna med lite mellanrum så sprids möglet mindre lätt.

Vad är Stångbönor?

Störbönorna eller stångbönorna som de också kallas hör till trädgårdsbönorna och kan vara antingen vax-, skär-, eller brytbönor. Växtplats och jordmån. Solig, varm växtplats med en mullrik, medeltung välbearbetad jord. PH-värde omkring 7,0.

Vad kan man plantera ihop med tomater?

I högväxta tomatkrukor eller i gurkkrukan kan du plantera alla bladgrönsaker, morötter, kål, rädisor, mangold, lågväxta ärtor/bönor, persilja, dill och citronmeliss. I busktomatskrukan kan du odla rädisor, morötter, plocksallat, ruccola och spenat. Högväxta tomater tillsammans med plocksallat, ruccola och rädisor!

Vad kan man odla med tomater?

Gurka och tomat trivs med varandra men de trivs inte riktigt med samma förhållanden. En slanggurka i växthus vill ha riktigt varmt för att växa bra medan tomaten trivs aningen svalare. Ett bra trick är att plantera gurkorna längst in i växthuset medan tomatplantorna får hålla sig närmare dörren.

Hur lång tid tar det för zucchini att gro?

Från sådd till utplantering tar det cirka fyra veckor, vilket innebär att det är optimalt att så squash och pumpa i början av maj. Sådd: Använd rena krukor.

Share this post