Trendig

Hur manga kaffekoppar ar det i en monster?

Hur många kaffekoppar är det i en monster?

”Monster Energy” säljs också i Sverige. Drycken har en koffeinhalt på 32 milligram per 100 milliliter, vilket motsvarar ungefär en kopp kaffe om man skulle dricka en 355 milliliters burk.

Får barn köpa energidryck?

2009 beslutade branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel om en rekommendation om en 15-årsgräns för energidrycker, en rekommendation som de flesta större kedjor följer. Säljer butikspersonal tobak eller alkohol till en minderårig kan säljaren bli straffskyldig.

Varför är energidryck farligt för barn?

Förbjud försäljning till unga Men innehållet i dryckerna, som koffein och aminosyran taurin, har testats i studier och utretts både i enskilda länder och av EU:s livsmedelsmyndighet och ingen av de utredningarna har kommit fram till att energidrycker är så farliga att de inte borde finnas menar Livsmedelsverket.

Kan man dricka 2 monster på en dag?

Svar. Det är inte skadligt att dricka måttliga mängder energidryck. Men de flesta energidrycker innehåller mycket koffein. Du som dricker stora mängder energidryck riskerar att påverkas negativt av koffeinet.

Hur mycket koffein är det i en hel monster?

HÖG KOFFEINHALT. REKOMMENDERAS EJ FÖR BARN OCH GRAVIDA ELLER AMMANDE KVINNOR, ELLER PERSONER SOM ÄR KÄNSLIGA FÖR KOFFEIN (32mg/100ml).

Får man sälja energidryck till barn?

Sedan tio år tillbaka finns det en branschöverenskommelse inom Svensk dagligvaruhandel som innebär att energidrycker inte ska säljas till den som är under 15 år gammal. De flesta stora aktörer som Ica, Coop, Axfood, Citygross, Bergendal och Lidl är med i överenskommelsen.

Måste man ha fyllt 15 för att köpa energidryck?

Eftersom det ofta handlar om ett intag av fler än en burk per dag så är det hälsofarligt. 2009 beslutade branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel om en rekommendation om en 15-årsgräns för energidrycker, en rekommendation som de flesta större kedjor följer.

Share this post