Populära

Vad ar ett strandhugg?

Vad är ett strandhugg?

Se nedan vad strandhugg betyder och hur det används på svenska. En kortvarig landstigning på strand eller i hamn. Dateras tillbaka till vikingatiden då det också innebar att man plundrade stället man gjort strandhugg på.

Vad är parnassen?

parnaʹss (av Parnassos), bildligt uttryck för ett lands samlade vitterhet.

Vad är skräp?

Ordet skräp är en synonym till smörja och sopor och kan bland annat beskrivas som ”värdelösa saker, avfall”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skräp samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder baserade?

Ordet basera är en synonym till grunda och grundlägga och kan beskrivas som ”grunda, stödja”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av basera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder täthet?

Densitet, volymmassa är (enligt ISO 31) ett mått av ett ämnes täthet, således massa per volymenhet. Ju högre densitet ett ämne har desto större är mängden massa per volymenhet; densiteten påverkar således direkt ämnets vikt.

Vad betyder Flon?

Vad betyder och hur uttalas flo Flo uttalas flo och är ett substantiv -n -ar lager, skikt vattensamling, vattenpuss; myrsjö.

Vad är Skråp?

Allt material som hamnar i havet, som inte ska finnas där, kallas för marint skräp. Det kan ha dumpats direkt i havet, eller förts dit via dagvatten och floder och skräpet kan bestå av alla möjliga material och storlekar. Även skräpet på stranden, gränslandet mellan hav och land, räknas som marint skräp.

Vad betyder grumlig urin på?

Urinvägsinfektion, eller blåskatarr, orsakas av att bakterier i urinblåsan ger en inflammation i blåsslemhinnan. Det kan leda till olika besvär när man kissar, såsom sveda och trängningar, samt illaluktande och grumlig urin. Dessa symtom kan dock ha flera andra orsaker, t ex att personen druckit för dåligt.

Vad innebär grumligt vatten?

Att vattnet är grumligt ibland är inget farligt utan beror huvudsakligen på gaserna kväve och syre, vilka är något lösliga i vatten. I kallt vatten löser sig luften bättre än i varmt vatten vilket gör att små luftbubblor bildas när du spolar upp vatten och vattnet ser vitt eller grått ut (grumligt).

Share this post