Populära

Varfor gulnar palmen?

Varför gulnar palmen?

När en palm blir gul eller gulaktig beror det på att det finns något som hindrar den från att producera klorofyll, vilket är pigmentet som ger det sin gröna färg. När det inträffar säger vi att växten är klorotisk.

Var köper man stora palmer?

Palmer – Köp hos Plantagen | Plantagen.

Hur sköter man en Kanariepalm?

Kanariepalmen vill placeras ljust i sol-halvskugga och gärna ute sommartid. Vattna rikligt med lätt upptorkning mellan givorna. Gödsla med svag dos näring vid varje vattning. Vintertid vill kanariepalmen stå ljust, skyddat och frostfritt.

Varför vissnar guldpalm?

Det beror ofta på den torra inomhusluften och ljusbristen. Men du tycks ju har gjort allt du kan för att din guldpalm skulle må bättre, så den kanske repar sig nu när våren med mer ljus kommer och din guldpalm kan kanske få bo ute under sommaren.

Varför blir min Palm brun i topparna?

Palmen får bruna bladspetsar Orsak: För varmt läge eller för mycket sol på bladen. Kan också vara en skada orsakad av bladglanssprej. Åtgärd: Använd inte bladglans, det tål inte en bergpalm. Har du inte använt sådan flyttas plantan till en svalare plats med indirekt sol.

Hur räddar jag min Palm?

Så lyckas du med palmer!

  1. Dör palmen, då är det förmodligen för varm och torr luft i rummet. Palmer gillar generellt svalare rum med mycket ljus.
  2. Palmer gillar att bli duschade under hela vinterhalvåret.
  3. Palmer har ofta djupa rötter.
  4. Palmer behöver en viloperiod då och då under vintern, 14-18 grader är perfekt.

Var finns palmträd?

Mycket få av palmerna tål kyla och därför förekommer de som vildväxande nästan enbart i världens tropiska och subtropiska områden. De härdigaste palmsläktena är Trachycarpus, som härstammar från östra Asien och Rhapidophyllum från sydöstra USA.

Vilka palmer kan man ha utomhus?

Palmer för Skandinavien

  • De som växer bra i svala klimat men som kräver milda vintrar (Trachycarpus, Chamaerops).
  • De som klarar sträng kyla men som kräver varma somrar för att växa bra eller uppnå full härdighet (Rhapidophyllum, Sabal minor, Nannorrhops).

Hur ofta vattna Kanariepalm?

Kanariepalm trivs i både sol och skugga i normal rumstemperatur. Kan stå utomhus sommartid. Vintertid kan temperaturen få gå ner till 10-12°C. Vattna rikligt och låt sedan jordklumpen torka ut lite tills nästa gång det är dags att vattna.

Kan man ha Kanariepalm inomhus?

De flesta palmer måste förvaras ljust och frostfritt vintertid. Kanariepalm vinterförvaras gärna i ett inglasat, frostfritt uterum, i 10-12°C. Dvärgpalmen kan övervintras på en ljus och frostfri plats, 5-10°C. Vattna sparsamt under viloperioden.

Hur sköter man en Palmväxt?

Hur räddar jag min guldpalm?

Skötselråd Guldpalm Vattning: Håll jorden fuktig och vattan 1-2 gånger i veckan (mer under sommarhalvåret än på vintern). Guldpalmen gillar kalkfattigt vatten så använd med fördel regnvatten. Näring: Växten vill gärna ha näring – framför allt under sommarhalvåret. Omvård: Guldpalmen trivs i hög luftfuktighet.

Share this post