Rekommendationer

Vilket djur later mest?

Vilket djur låter mest?

Blåvalen och fenvalen kan frambringa ljud med en styrka som uppmätts till 188 decibel, betydligt mer än ett startande jetplan. Dessa ljud har med säkerhet registrerats 850 kilometer bort. De överträffas dock av kaskelotten och narvalen, som kan frambringa ett par korta ljud med en styrka på uppemot 200 decibel.

Vilka djur vrålar?

– Några djur, som valar och fladdermöss, använder sina ljud för ekolokalisering, medan andra – som lejon och elefanter och vargar – har dem för att kommunicera. Fåglar både kommunicerar och varnar med ljuden, säger Didrik Vanhoenacker.

Vilket djur skriker högst?

De stora bardvalarna producerar de högsta kända ljudstyrkorna bland djuren.

Hur stor är en Buksimmare?

Ryggen är tillplattad (rundad hos ryggsimmare), ögonen stora och huvudet kännetecknas av en kort sugsnabel. Familjen har 35 arter i Sverige varav 15 hör till släktet Sigara. Arterna inom detta släkte är snarlika och mindre (7-8 mm) än arterna i släktet Corixa vilka kan vara upp till 16 mm.

Vad är det för djur som låter?

Titta på bilden, gissa ljudet och tryck på knappen för att lyssna om det var rätt….Vad är det som låter? : djur.

Serie Vad är det som låter?
Medverkande Marie Helleday Ekwurtzel (Översättare)
Förlag Tukan Förlag
Genre Skönlitteratur barn och ungdom
Format Boardbook

Vilket är det starkaste djuret i världen?

Världens starkaste djur är en skalbagge, dyngbaggen, som kan rulla och flytta sin egen vikt gånger 1 141. Det motsvarar en person på 70 kilo som flyttar sex dubbeldäckare. Dyngbaggarna ingår i familjen av bladhorningar (Scarabaeidea) och deras storlek varierar mycket – från omkring en millimeter till sex centimeter.

Vad är det som skriker i skogen?

Du kan lyssna på kattugglans läte genom att klicka på den lilla högtalarsymbolen bredvid bilden på ugglan. Kattugglans vanliga hoande är milt och dovt. Men de ha oxå ett skrik som låter som någon plågad varelse. Det är väl ungefär samma sak!

Vilket djur piper?

Kackerlackan – ett ofarligt djur som väser. Kackerlackorna är en mycket gammal djurordning, cirka 300 miljoner år! Det finns över 4 000 arter i hela världen, de flesta i tropiska områden.

Vilka djur äter Buksimmare?

Vattenlevande skalbaggar: De flesta larver och vuxna vattenlevande skalbaggar är rovdjur och äter till exempel sötvattensmärlor och insektslarver. Vuxna vattenlevande skalbaggar lever ofta i flera år och kan flyga. Ryggsimmare: Simmar på rygg med ryggen nedåt. Äter bland annat insektslarver, grodyngel och buksimmare.

Vad äter en Buksimmare?

Buksimmare (Corixidae) Flertalet arter lever av växter eller dött organiskt material som de suger i sig med hjälp av sin sugrörsliknade mun.

Vad heter de olika djurläten?

Hunden säger vov, katten mjau, kossan mu och ugglan hoar. Dessa ord är onomatopoetiska, ljudhärmande. Ändå säger djur inte riktigt samma sak i olika språk. Där den engelska kossan råmar moo säger den svenska mu.

Share this post