Frågor

Far man roka i parker?

Får man röka i parker?

I och med den nya lagen är det förbjudet att röka tobak eller liknande produkter på fler utomhusområden som allmänheten har tillträde till. allmänheten har tillträde till, exempelvis entréer till statliga och kommunala myndigheter, mataffärer, restauranger, järnvägsstationer och lokaler för hälso-och sjukvård.

Får man röka på stränder?

Till skillnad från till exempel lekplatser och idrottsanläggningar så ingår inte badplatser, som frilufts- eller strandbad, i det utökade rökförbud som införs den 1 juli 2019. Men när SVT ställer frågor till ett tiotal kommuner i Mellansverige visar det sig att frågan om rökning på kommunala bad ändå är aktuell.

Vilka platser är det förbjudet att röka på?

Tobakslagen innebär att det är förbjudet att röka utomhus på vissa allmänna platser som uteserveringar och lekplatser. Förbudet gäller även elektroniska cigaretter, så kallade e-cigaretter. Sedan 1994 är det förbjudet att röka på skolgårdar och utomhusområden vid förskolor och fritidshem.

Varför får man inte röka på offentliga platser?

Syftet med lagen Införandet av rökfria inomhusmiljöer har minskat rökningen och risken för tobaksröksrelaterade sjukdomar. Ett förbud att röka på allmänna platser utomhus tros ge en motsvarande effekt. Rökning begränsar tillgängligheten till allmänna platser för personer som är extra känsliga för rök.

Får man röka på tågstationen?

Från 1 juli utökades rökförbudet i Sverige till att även gälla uteserveringar, lokaler och platser där barn och unga vistas regelbundet, på perronger, vid entréer till byggnader där allmänhet har tillträde, utanför affärer och butiker, på läktare och idrottsplatser mfl platser.

Får man röka på hotell?

Rökning är även förbjuden i flera lokaler som allmänheten har tillträde till än de som redogjorts för under rubrikerna ovan t. ex. butiker. I hotell och andra inrättningar där tillfällig bostad yrkesmässigt upplåts.

Får man röka utanför porten?

Den 1 juli blir det förbjudet att röka på vissa allmänna platser utomhus, till exempel på lekplatser och vid entréer till lokaler som allmänheten har tillträde till.

När kom rökförbudet?

Sedan den 1 juni 2005 har det varit förbjudet att röka i restauranger och på andra serveringsställen – utom när servering har skett utomhus. I och med den nya lagen är det också förbjudet att röka på uteserveringar.

Share this post