Trendig

Varfor branns det i snippan?

Varför bränns det i snippan?

Vestibulit kan upplevas som en brännande sveda i underlivet, och beror på att nerverna runt slidöppningen har blivit överkänsliga. Könssjukdomar, till exempel klamydia och gonorré kan ge symtom som sveda eller smärta, särskilt när du kissar.

Hur vet man om man har framfall?

Vilka symtom du får beror på vilken sorts framfall du har. De vanligaste symtomen är att du märker att någonting buktar fram i slidöppningen. Det känns tungt och skaver i underlivet. Besvären kommer ofta under en längre tid, men ibland kommer de snabbt i samband med att du har lyft något tungt eller varit förstoppad.

Varför hugger det i underlivet?

För kvinnor kan smärtan exempelvis bero på ytliga vulvasmärtor som är ett inflammationstillstånd utanför slidöppningen eller i slidans yttre delar. Andra vanliga orsaker till smärta är endometrios, vaginism, dyspareuni, torra slemhinnor, hudsjukdom och infektioner i slidan.

Kan barn ha urinvägsinfektion utan att det svider?

Barnet kan ha urinvägsinfektion utan feber. Då finns infektionen oftast i urinröret och urinblåsan. Detta kallas också för cystit som betyder inflammation i blåsan. Därför kallas sådan urinvägsinfektion ibland också för blåskatarr.

Hur får man bort sveda i underlivet?

Tvätta inte underlivet med tvål Det minskar irritationen i slemhinnorna. Stryk på oljan och torka av den innan du duschar. Då blir du ren samtidigt som vattnet inte torkar ut slemhinnorna lika lätt. Du kan prova exempelvis barnolja eller intimolja som finns att köpa på apotek.

Hur får man bort vaginal irritation?

Använd bara vatten eller en mild, oparfymerad tvål. Om det irriterar kan du prova att tvätta dig med en olja eller en fet tvättkräm istället för tvål. Duscha aldrig upp vatten i slidan. Om du känner dig torr kan du även pröva med en mjukgörande kräm eller gel för underlivet.

Kan framfall gå tillbaka av sig själv?

Om livmodertappen är utanför slidan kan den skava mot underkläderna och ge blodblandade flytningar. Efter en förlossning kan man få framfall som går tillbaka efter några månader, när vävnaderna i bäckenet har återfått sin elasticitet. Annars brukar framfall normalt inte gå tillbaka av sig själv.

Är det farligt att gå med framfall?

Ett framfall är oftast inte farligt men kan kännas obehagligt och kan påverka ditt levnadssätt. Risken för framfall ökar med ålder och antalet vaginala förlossningar. Andra orsaker till framfall kan vara övervikt, kronisk hosta, arbete som innebär tunga lyft och svag bäckenbotten.

Varför känns det konstigt i underlivet?

Symtom och besvär i underlivet Klåda, smärta och sveda i underlivet är symtom som kan vara väldigt begränsande och jobbigt för den som drabbas. Andra symtom på att något inte står rätt till är flytningar, svullnad, rodnad och irritation. Några orsaker till besvär är: urinvägsinfektion.

Hur vet man om sitt barn har urinvägsinfektion?

Urinvägsinfektion innebär att urinvägarna har infekterats av bakterier och är vanligt förekommande hos barn mellan 1-6 år. Vanliga symptom är att barnet kissar ofta och att det svider när barnet kissar. Barnet kan även få feber och magont. Urinvägsinfektion behandlas vanligtvis med hjälp av vissa typer av medicin.

Share this post