Populära

Hur stor ar chansen att man far Yatzy pa ett slag?

Hur stor är chansen att man får Yatzy på ett slag?

Yatzy: Vi har 6 sätt att välja ut vad vi skall få yatzy i. Sannolikheten att få yatzy i första kastet är 6/7776=1/1296. Liten stege, stor stege: För sannolikheten spelar det ingen roll vilken av stegarna vi skall få. Vi måste få precis de fem tärningsslagen som ingår i stegen, men ordningen kan vara hur som helst.

Hur många poäng ger stor stege?

För att få stor stege skall tärningarna visa siffrorna 2, 3, 4, 5 och 6. Detta ger 20 poäng.

När får man stryka i Yatzy?

Stora Spelboken/Låt tärningarna rulla/Yatzy

Villkor Max kommentar
fyrtal 24 Så högt som möjligt
L.stege 15 ett till fem
S.stege 20 två till sex
kåk 28 tre av en sort, två av en annan

Hur många kombinationer på 5 tärningar?

36 möjliga kombinationer och 11 poängsummor Detta tal får vi fram genom att multiplicera antalet utfall på respektive tärning (6×6). 3-2 och 2-3 är i detta sammanhang två olika kombinationer.

Hur många kombinationer på Yatzy?

Detta ger att sannolikheten för tre tärningar med olika antal ögon {A,B,C} är 5/6*4/6=20/36=120/216≈0,5556. Det finns alltså 120 kombinationer av tärningar där alla tärningar är olika.

Vad är max poäng i Yatzy?

Högsta möjliga sammanlagda poäng är 374. Det må vara en kraftigt förenklad beskrivning av spelet, som egentligen är komplext. För även om Yatzy utgår så mycket från tur och slump, är det möjligt att räkna ut avancerade spelstrategier för att öka deltagarnas chanser till en poängrik utgång.

Hur räknas poängen i Yatzy?

Yatzy räknas som 100 poäng (dvs. alla 6 tärningarna visar samma siffra). För att få bonus behövs det 84 poäng (man kan även köra med 75). Bonusen är 100 poäng istället för de vanliga 50.

Hur många poäng för bonus?

Poängberäkning. Enligt Egmot Kärnans regler: För att få Bonus måste spelaren få minst 75 poäng i de sex första villkoren (detta är exempelvis fyra av 4,5,6 tre av 2 och 3) Bonus ger alltid 50 poäng oavsett poängsumman (från 75 poäng och uppåt).

Vad är bra poäng på yatzy?

Säkra bonusen! Ska du vinna i yatzy så ska du se till att få de 50 bonuspoängen, så är det bara. Vad du bör tänka på är att det är mycket viktigare att få många femmor och sexor än att få många ettor. Om du till exempel får 6-4-2-1-1 i första slaget, så spara sexan, inte ettorna!

Share this post