Rekommendationer

Vilka lakare tjanar mest?

Vilka läkare tjänar mest?

Vilken specialisering betalar bäst? Klinisk patologi är den specialisering som ger högst lön följt av Neuroradiologi och till sist Neurokirurgi som tjänar ungefär lika mycket som Rättspsykiatri. Medellönen för Klinisk patologi ligger på 83 040, 82 196 för Neuroradiologi och 81 810 för Neurokirurgi.

Hur mycket tjänar en hyrläkare?

Statistik visar att en stafettläkares / hyrläkares lön kan ligga på allt mellan ca 70 000–160 000 kronor i månaden, men lönen kan såklart variera beroende på var du jobbar, vilken erfarenhet du har, hur mycket du jobbar och så vidare. Dessutom kan lönen variera mycket beroende på vilken specialitet du har.

Hur mycket tjänar en kirurg i Sverige?

79 200 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur mycket tjänar en läkare i Norge?

En läkare i Norge tjänar i genomsnitt 86 350kr per månad medan en läkare i Sverige tjänar 79 200kr. En grundutbildad sjuksköterska i Sverige tjänar i genomsnitt 38 700kr per månad. Det är samma lön som en genomsnittlig telefonförsäljare i Norge.

Vad tjänar olika läkare?

Medianlönen år 2020 för en AT-läkare var 33 500 kronor per månad, för en ST-läkare 46 000 kronor per månad. För färdiga specialistläkare var medianlönen 66 000 kronor per månad och för överläkare var den 78 900 kronor per månad.

Vad tjänar en Allmänspecialist?

Vad kostar en hyrläkare i timmen?

En bemanningsläkare från ett företag som Västra Götalandsregionen har avtal med kostar sjukhuset cirka 1400 kronor i timmen, en vanlig läkare kostar drygt 500 kronor i medeltimlön. Kostnaderna är inklusive sociala avgifter.

Hur är det att jobba som läkare i Norge?

Det finns många fördelar för dig som vill jobba som läkare i Norge. Högre ersättning, bättre arbetsvillkor, flexibilitet, personlig samt professionell utveckling. För att bara nämna några av fördelarna. Allt fler läkare söker sig därför till Norge för att jobba som läkare.

https://www.youtube.com/watch?v=YoH6qgIDoTs

Share this post