Ny

Kan en vaxt overleva utan blad?

Kan en växt överleva utan blad?

Växter kan bara vara utan bladen i perioder, då deras energibehov är väldigt små, eller om andra delar av växten tar över bladens funktion. I det förstnämnda fallet tappar växterna bland annat bladen för att spara energi.

Kan djur klara sig utan växter?

Kan växter leva utan djur? Ja, om djuren försvinner skulle de typ vara bättre för växterna eftersom vi människor gör mer koldioxid än vad växterna kan klara av.

Vad händer med växternas blad på hösten?

När det blir kallt på hösten ställer växterna om sig till sin vintervila, och de flesta lövträd och många buskar tappar sina blad. Innan bladen fälls tar växten vara på så mycket energi som möjligt ur bladen, klorofyllet och en del andra ämnen i bladen bryts ner till ämnen som växten tar upp.

Hur skapar växter positiva livsbetingelser?

Växterna får vatten (H2O) genom rötterna och bladet absorberar koldioxid (CO2) från atmosfären genom klyvöppningar som finns på undersidan på bladet. Klorofyll utnytter solenergiet och i kloroplaster absorberar vatten (H2O) och koldioxid (CO2).

Kan växter leva utan djur motivera svaret?

Det jag tror är att eftersom växter har sin fotosyntes som de får energi utav genom att bilda socker och koldioxid i luften finns så då kan väl växter leva utan djur. Det är ju djur som inte kan leva utan växter eftersom det är ju fotosyntesen som gör att det finns liv på jorden på grund av processen.

Hur fungerar Rotvattnare?

Rotvattnare är också suveränt bra att äga, det är ett spjut som man sticker ner i jorden vid växten så att vattnet går direkt ner till rötterna. Det sticks ner djupt i jorden, maximalt ca en halvmeter, och som kopplas till vattenslangen. Vattnet går direkt ner till rötterna och man kan vattna mitt på dagen.

Vad händer om alla växter dör?

När djur och växter dör så konsumeras de av olika djur och svampar (och i vissa fall av växter). Antingen så konsumeras de av olika mikroorganismer (en- eller fåcelliga djur och svampar) som lever i markytan och bryts ner till olika molekyler (som består av ett antal atomer).

Share this post