Rekommendationer

Hur lamnar man tillbaka en hyrbil?

Hur lämnar man tillbaka en hyrbil?

KRAV: Du måste lämna tillbaka bilen på den plats där den hämtades, eller på annan plats som har överenskommits särskilt, senast den tid som anges i Bokningsbekräftelsen eller vid den tidpunkt som vi har kommit överens om. Om du inte gör det kan vi ta ut ytterligare avgifter (se Avvikelser nedan).

Kan jag hämta hyrbilen på en station och lämna på en annan?

Hämta din hyrbil på ett ställe och lämna på ett annat Med envägshyra kan du hämta din hyrbil från en Budget station och sedan returnera den till en annan. Tjänsten finns tillgänglig hos de flesta Budget stationer. Vad det kostar beroende på vilka hämtnings- och lämningsstationer du väljer.

Måste man tvätta hyrbilen?

Behöver jag tvätta bilen innan den återlämnas? -Städning av hyrbil vid normal användning ingår i priset. Är bilen kraftigt nedsmutsad så tillkommer en rekondavgift. Om rökning eller pälsdjur har förekommit i bilen debiterar vi faktisk kostnad för sanering och rengöring.

Vad kostar envägshyra?

Möjligheten till envägshyra kan begränsas av exempelvis uthyrningskontorets regler, fordonstyp eller vart kunden har tänkt resa med sin hyrbil. Avgiften för envägshyran är beroende av kundens start- och slutdestination, från 900 kronor och uppåt. Lokala prisskillnader kan förekomma.

Kan man lämna tillbaka hyrbil tidigare?

Du kan alltid lämna tillbaka din hyrbil tidigare än avtalat, i vissa fall kan du få betala en avgift – hör med uthyraren.

Får någon annan köra min hyrbil?

Det beror på vem du bokar med. Ibland kan du lägga till extra förare när du bokar online eller när du kommer till hyreskontoret – men du betalar inte för dem förrän du hämtar din bil. Om du bokar direkt med ett uthyrningsbolag kan de be dig att betala för extra förare medan du gör din bokning.

Kan man hyra bil när man precis tagit körkort?

Jag har precis tagit körkort, får jag hyra bil? Ja, men du måste också ha fått ditt riktiga körkort.

Kan man hyra släp på ett ställe och lämna på ett annat?

Hur fungerar envägshyra? Envägshyra fungerar så att du kan hyra en bil eller ett släp på ett stället och sedan leverera det hyrda fordonet i en annan stad. I Sverige kan man också hyra här och lämna där men det är allra vanligast på landets flygplatser.

Vad händer om man inte lämnar tillbaka hyrbil?

Det krävs att man olovligt brukar annans sak och att det orsakar olägenhet eller skada. Ett exempel är då en person brukar en hyrbil i tre veckor efter hyrestidens utgång. Straffskalan är böter eller fängelse i högst ett år.

När ska man boka hyrbil?

Boka bilen i god tid För många personer är hyrbilen det sista man bokar när man ska på semester. Men det finns flera fördelar med att boka sin bil i god tid. När du bokar i tid kan du vara säker på att få den önskade biltypen och den nödvändiga extrautrustningen.

Vilka Här hyr här lämna där?

Hyr här lämna där med vår envägsuthyrning Vi har så kallad one way rental med möjligheten att hyra här och lämna där på utvalda stationer – gå till Hitta station för att se vilka uthyrningsstationer som erbjuder envägshyra.

Share this post