Trendig

Kan man overvintra Syddracena?

Kan man övervintra Syddracena?

Syddracenan kan till exempel övervintra tillsammans med pelargoner och andra övervintringsväxter i ett ljust rum med extra växtbelysning och en temperatur som ligger runt +13 till 15 grader. Inte ska du kasta din syddracena! Byt jord och placera den svalt och ljust och duscha gärna då och då med blomsprutan.

När ska man ta in blommor?

När växterna tas in Växter från medelhavsområdet och till exempel fuchsia klarar en liten släng av frost och får gärna stå ute så länge som möjligt men ska helst in innan första frosten. Andra växter som änglatrumpet, pelargon och många sommarblommor måste man ta in innan risk för frostnätter.

Kan man ha dracena utomhus?

Placeras inte i direkt solljus. De ljusbladiga sorterna vill ha mer ljus än de mörka. Generellt kan man säga att dracena vill ha en minimitemperatur på runt 15 grader, gärna mer. Man kan toppa en Dracena försiktigt till önskad form.

Hur sköter man en dracena?

Vattna Dracaena bara när ovansidan av jorden känns torr. Växten behöver inte mycket vatten, på sommaren lite mer än på vintern. Förhindra att växten står i vatten, detta kan orsaka ruttna rötter. För att förhindra det är det viktigt att använda hydrokorn.

Kan man ta in Uteblommor?

Många av de växter som vi har ute i kruka över sommaren går att övervintra, t. ex. pelargoner, fuchsia, stamrosor, änglatrumpet, bägarranka mm. Dun kan även ta in medelhavsväxter som prytt uteplatser och balkong under sommaren t.

Kan man övervintra Kryssboll?

Kan man övervintra en kryssboll (krysantemum)? Hur? Odla svarar: Det är samma som för många andra icke-vinterhärdiga växter: ljust och 10-15 grader, minska på vattningen, gödsla inte.

Hur ofta ska man vattna en dracena?

Kan man klippa ner dracena?

Odla svarar: Du kan kapa din dracena där du vill. Lämna ca 10-15 cm stam under bladen. Låt snittytan torka ett par dagar och antingen plantera den direkt i porös blomjord och håll fuktig eller ha dracenan i vatten tills den har fått rötter och plantera sedan.

När ska man ta in växterna?

Vinterförvara så kort tid som möjligt Vinterförvaringen av exotiska växter är nödvändigt i vårt klimat men inte en naturlig situation för växterna. Vänta därför så länge som möjligt med att flytta in dem och ta ut dem så tidigt som möjligt. Så länge dygnstemperaturen är över 5 grader kan de stå utomhus.

Är Bollkryss flerårig?

Klassisk höstväxt som tål en frostknäpp. De som planteras ut redan på sensommaren gödselvattnas en månads tid. Placera krukan var som helst men tänk på, att den som står under tak måste vattnas även i regnväder. Plantera den avblommade plantan fritt, så kan den komma tillbaka till nästa år.

Är krysantemum flerårig?

Krysantemum (Chrysanthemum morifolium) är en flerårig ört i familjen korgblommiga växter.

Share this post