Frågor

Hur far monstera stora blad?

Hur får monstera stora blad?

Monsteran klarar sig också under tämligen knappa ljusförhållanden men kommer under sådana förhållanden inte helt till sin rätt. Vill du få de karaktäristiska stora, flikiga bladen så behöver din monstera få ordentligt med ljus.

Hur ska man ta hand om monstera?

SÅ HÄR TAR DU HAND OM DIN MONSTERA Vad gäller vattningen så är det alltid bättre att vattna en Monstera för lite än för mycket. En vattning i veckan kan vara en bra riktlinje men det beror ju även på årstid och placering – ju mörkare växten står desto mindre vatten behöver den.

Vilka växter ska duschas?

Till att börja med är det få växter som behöver duschas året om. Det är framförallt bladväxter som mår bra av att duschas, och då framförallt under hösten och vintern. Det beror på att luften blir torrare inomhus när man skruvar upp värmen mot hösten och vinterns kyla.

Hur duschar man en planta?

För att hålla bladen rena och fräscha räcker det med att regelbundet använda en sprayflaska. Ha en liten blomspruta till hands och duscha bladen en gång i veckan. Köp en fin sprayflaska så kanske du hellre lämnar den framme och på så sätt lättare kommer ihåg att ge växterna en omgång.

Varför krullar sig blad på Monstera?

Kommentarer. Bladen är ihoprullade innan de vuxit klart. Det är helt normalt för flera krukväxter, däribland monstera.

Kan monstera blad få rötter?

Bladet kan stå väldigt länge i en vas och se vackert ut, men några rötter dyker inte upp, det har i varje fall aldrig hänt mig. När du tar sticklingar av Monstera ska du tänka på att kapa en grenklyka i toppen och se till att du får med en liten luftrot (se min teckning ovan).

Kan man klippa ner en Monstera?

Beskära monstera Bara vid behov, om plantan blir alltför yvig och gles. Beskär då ovanför ett blad. Om luftrötterna blir alltför spretiga kan de kortas in och/eller stickas ner i krukjorden.

Vart klipper man monstera?

Share this post