Ny

Kan man satta sticklingar direkt i jorden?

Kan man sätta sticklingar direkt i jorden?

Hon berättar att det oftast är bra att rota sticklingen i vatten först och sedan plantera den i jord, men vissa sticklingar går bra att sätta direkt i sandblandad jord. Pelargoner till exempel. – En del är bättre på att få det att lyckas i jord och en del lyckas bättre i vatten.

Hur få buskiga Palettblad?

Om man vill ha en buskig planta så kan man börja beskära den tidigt eller kapa den långt ner på stammen. På så sätt kan man få den att lägga fokus på sidogrenar redan några centimeter ovanför jordytan (observera att du, som tidigare nämnt, måste lämna minst ett bladpar/bladfästepar).

När ska man plantera om Pelargonsticklingar?

Sätt aldrig plastpåse över sticklingarna! När sticklingen har rotat sig väl är det tid att plantera om den. Var inte för snabb med att plantera om, vänta tills rotklumpen är gott genombruten med rötter. Välj inte för stor kruka den första omplanteringen.

Hur planterar man en stickling?

Sätt ner sticklingen i jorden, men placera den inte för djupt, då kan den ruttna. Jordnivån ska vara samma som i planteringskrukan som den kommer i. Vattna försiktigt, så att jorden sätter sig. Efter några veckor, när sticklingen har växt till sig kan du plantera om den i en större kruka.

Kan man sätta Palettblad direkt i jord?

Palettblad rotar sig väldigt lätt och funkar fint att direkt från stickling plantera rakt ner i jord. Den närmsta tiden får man vara noggrann så att plantan inte torkar ut, om man vill kan man sätta över en glaskupa så hålls fukten kvar länge.

När kan man köpa Pelargonsticklingar?

Köpa pelargoner hos Odla.nu Pelargonsticklingarna börjar säljas här hos Odla.nu i slutet av mars – början av april, och då är det redan många som har väntat otåligt på att det ska bli dags att få kika och välja bland såväl gamla bekanta och fina pelargonsorter som nya, trevliga bekantskaper.

Share this post