Trendig

Varfor far min monstera sma blad?

Varför får min monstera små blad?

Om din monstera får nya mindre blad vid sidan av moderplantan kan du försiktigt ta upp växten ut krukan och sära på rötterna. Plantera om din nya monstera i en mindre kruka och vattna.

Hur ta bort blad monstera?

De skadade bladen kommer inte att bli fina igen, men plantan ser ut att klara sig. Du kan välja att ta bort de värsta bladen, ev klippa ner den lite och låta den skjuta nya blad.

När får monstera hål i bladen?

En av dem är för att växten inte ska ta skada om det är blåsigt, då är det bättre att låta vinden blåsa igenom bladen helt enkelt. En annan teori är att hålen i bladen hjälper växten att reglera temperaturen och förenklar för vattnet att ta sig ned till rötterna.

Varför krullar sig blad på monstera?

Kommentarer. Bladen är ihoprullade innan de vuxit klart. Det är helt normalt för flera krukväxter, däribland monstera.

Vad gör man med bruna blad?

Gula eller bruna blad på växter Ett vanligt misstag som många gör är att man vattnar sina växter för mycket under vintern, när de flesta växter vilar. En effekt av övervattning är gula eller bruna blad. Tänk på att du då bör minska vattningen till en gång varannan vecka.

Kan bruna blad bli gröna igen?

Det kan vara långa torra perioder utan regn om växten står ute, eller så har du helt enkelt glömt att vattna. Du bör då komplettera med manuell vattning med en riktig rotblöta, cirka 30 liter per kvadratmeter. Alldeles för mycket vatten Orsaken kan också vara det omvända, växten får alldeles för mycket vatten!

Kan man klippa av monstera blad?

Beskära monstera Bara vid behov, om plantan blir alltför yvig och gles. Beskär då ovanför ett blad. Om luftrötterna blir alltför spretiga kan de kortas in och/eller stickas ner i krukjorden.

Hur får man bort damm från växter?

Så här gör du rent dina krukväxter

  1. Duscha av växterna. Vatten är livsviktigt – det är knappast någon nyhet för någon. Ett enkelt sätt att rengöra krukväxter är att ställa dem i duschen eller i badkaret och spola lite vatten över bladen.
  2. Använd miljövänlig tvål. Sitter smutsen fortfarande kvar efter en dusch?

Share this post