Ny

Kan man anvanda Svinto mot moss?

Kan man använda Svinto mot möss?

Jag fick rådet (av Anticimex)att täta med svinto, då mössen inte tycker om att knapra på det. Har även musfällor uppe, alltid, samt en period även gift.

Vad gillar inte råttor?

Lägg ut vitlök eller något annat som luktar starkt där du inte vill ha gnagare. I hus där inga andra djur bor går det också att skrämma bort mössen med apparater som avger så höga toner att människoörat inte kan uppfatta dem.

Får man dränka möss?

Nej, ska du ha bort möss så är det rimligen andra fällor som gäller. För att musfällor ska få användas måste de alltså vara godkända av Naturvårdsverket och vara märkta med en typbeteckning. Enligt Dagens Nyheter finns många icke-godkända fällor i handeln, vilket märkligt nog inte är förbjudet.

Är möss farliga?

Dessvärre kan mössen orsaka problem för oss människor när de kommer in. De bygger gångar inuti väggarnas isolering och gnager på det mesta. Har man otur kan det orsaka kortslutning när de gnager på elledningar och i värsta fall kan det leda till att det börjar brinna.

Vad är bäst mot möss?

Se till att gräset är kortklippt runt huset. Plantera inte buskar, klätterväxter och träd nära fasaden eftersom möss kan klättra på dem. Mata inte fåglar eftersom mössen lockas till resterna. Ställ sopbehållare och kompost en bit från huset med lock på.

Hur fungerar Musband?

Musband hindrar möss från att ta sig in under panelen på alla typer av byggnader såsom hus, garage, lantbruksbyggnader och industrifastigheter. Musbandet bidrar även till en effektiv ventilation av husets panel. Passar både stående och liggande panel samt profilerad plåt och monteras inifrån.

Hur små hål kan möss ta sig igenom?

RåttoR och möss äR smidiga däggdjuR. mus tar sig igenom ett 6-7 mm litet hål (ungefär som diametern på en normalstor penna) och en råtta tar sig in genom ett 20 mm litet hål. De kan hoppa jämfota flera decimeter i taget.

Share this post