Allmänning

Vilket sprak har storst ordforrad?

Vilket språk har störst ordförråd?

Oavsett svårigheterna anser de flesta lingvister dock att engelskan har störst antal ord. Orsaken är att engelskan har varit mycket benägen att integrera låneord från hela världen, medan en stor del av de gamla orden bevarats.

Vilket språk har minst ord?

Rotokas är ett språk som talas i Papua Nya Guinea och har bara 11 ord som gör det till det kortaste alfabetet i världen.

Har svenska eller engelska flest ord?

Språket med flest ord är däremot engelska, som har ungefär 750 000 ord (med nya som läggs till varje vecka).

Har engelskan större ordförråd än svenskan?

En fråga som ibland landar i redaktionens inkorg gäller hur många ord som finns i det svenska språket och om engelskan inte är betydligt mer ordrik. Det enkla svaret är att ingen vet. Men i teorin måste nog det svenska ordförrådet sägas vara oändligt. Svenska Akademiens ordlista innehåller runt 125 000 ord.

Har svenskan många ord?

Den innehåller cirka 126 000 nusvenska ord med uppgifter om ordens stavning, uttal, böjning, stil och i många fall betydelse. Svensk ordbok utgiven av Svenska Akademien (SO) är en beskrivning av modern svenska med tyngdpunkt på ordens betydelse och användning i kombination med historiska uppgifter.

Vad är det längsta ordet i hela världen?

Här får vi se när en snubbe uttalar det absolut längsta ordet i världen. Det är den kemiska beteckningen för proteinet titin och den innehåller hela 189 819 bokstäver.

Vilket är det svåraste ordet på svenska?

Svenskan kan bygga långa ordormar, sammansatta av nästan hur många ord som helst. Enligt Guinness rekordbok lär det längsta ordet i svenska språket vara ”nordvästersjökustartilleri-flygspaningssimulatoranläggningsmaterielunderhållsuppföljningssystemdiskussionsinläggs-förberedelsearbete”.

Hur många engelska ord kan en vuxen?

Ta nu en liten paus och testa dig själv och utmana din omgivning att testa sig. En vokabulär på 5 000 ord motsvarar en infödd fyraåring och 10 000 ord motsvarar en åttaåring. Hamnar du i det spannet har du inget att skämmas för — men engelska på en vuxen nivå förutsätter ett ordförråd på minst 20 000 ord.

Share this post