Allmänning

Hur far man bort halsont pa en natt?

Hur får man bort halsont på en natt?

Klassikernas klassiker när det kommer till huskurer är nog ändå honung. Att klicka ner honung i en kopp varmt vatten är en beprövade kur vid halsont. Och nu finns det en vetenskaplig studie om honung som vi vill tipsa om. Så se till att alltid ha en burk honung i skafferiet.

Vad ska man göra mot extrem halsont?

Varm dryck som till exempel te kan ha en lenande effekt i halsen. Glass och yoghurt brukar också kännas bra. Pröva dig fram vad som fungerar bäst för dig. Ibland känns det bättre att ha något att suga på och då kan du ta halstabletter som finns i matvaruaffärer och på apotek.

Hur blir man frisk från ont i halsen?

Att ha ont i halsen kan ha många orsaker. Men oftast är det bara en vanlig förkylning där du kan få andra besvär på köpet som till exempel heshet, hosta, snuva eller feber. Har du mycket ont kan du kombinera halstabletterna med receptfria värktabletter för att lindra besvären.

Hur ska man sova när man är sjuk?

När du blir sjuk stimulerar immunsystemet aktivt sömnsystemet. Vilket betyder att det kräver mer sömn för att bygga upp ett starkt försvar mot sjukdomarna. En natt av dålig eller för lite sömn räcker för att motståndskraften för sjukdomar avsevärt ska bli påverkade.

Varför kan jag inte sova när jag har feber?

Det är vanligt att man känner frossa, huttrar och fryser när febern stiger. Då kan du ta på dig extra kläder tills du blir varm, och sedan klä av dig igen. Du behöver inte ligga till sängs. Det är bra att vara uppe och röra på sig lite grann, men undvik att anstränga dig fysiskt.

Vad är det som gör att man blir förkyld?

Smittan sprids genom luften när den som är sjuk nyser och hostar. Då bildas små droppar och i dem finns viruset. Förkylning sprids också när du tar i hand och när du har nära kroppskontakt. Virus kan sprida sig genom att du gnuggar dig i ögonen efter att ha hälsat på någon som är förkyld.

Share this post