Rekommendationer

Hur lange haller Sockervax?

Hur länge håller Sockervax?

Till skillnad mot rakning så får man ett hårfritt resultat som varar mellan 2-6 veckor beroende på vad du har för hårväxt och hur länge du väntade på utväxt innan vaxning. Hårstrået förfinas varje gång du vaxar, risken för inväxta hår och inflammationer minskas och du slipper obehaglig stubb som kliar.

Hur ofta kan man vaxa sig?

Håret växer i tre olika faser. Första gången du vaxar kommer du hamna mitt i mellan de tre hårfaserna vilket gör att håren växer ut ojämnt. Därför rekommenderar att du vaxar dig var 4-5 vecka för att uppnå bästa resultat.

Kan man spara Sockervax?

Du kan återanvända samma remsa även om det är vax på den. När lagret är för tjockt kan du ta en ny remsa. Återanvänd remsorna till nästa gång du vaxar. Du behöver bara skölja av vaxet från remsorna i varmt vatten och torka dem.

Är Sockervaxning bra?

Sockervaxet fastnar inte på din hud och därför blir din hud inte lika utsatt (öm/röd/prickig). Därför är vaxet lämpligt för personer med känslig hud och det kan användas på kroppens alla känsligare ställen, som t ex vid intimvaxning. Med sockervaxet kan man vaxa bort kortare hårstrån.

Hur långt hår ska man ha för att vaxa?

Hårlängden är viktig, för att uppnå bästa resultat vid din brasilianska vaxning är det viktigt att längden på det hår som du vill vaxa är ca 2-5mm långt, dvs. ca 14 dagars utväxt efter rakning. Om du får ett nyptag i håret med fingrarna är det tillräckligt långt.

Hur länge ska man inte raka sig innan vaxning?

Raka dig inte tre-fyra veckor innan. Det är viktigt att håret inte är kortare än 0,5 centimeter. Annars kan det vara svårt att fånga upp hårstrået då vaxet inte får ordentligt fäste. Låt därför håret växa ut innan en vaxning.

Hur långt behöver håret vara vid vaxning?

Får man mindre hår om man vaxar?

Volymen av hår kan man nog säga blir mindre vid regelbunden vaxning. För då hinner inte hårstråna växa sig grova, och eftersom det tar längre tid för hårstråna att nybildas och komma ut genom huden, (än vid rakning). Så det kommer att upplevas som glesare och färre hårstrån.

Share this post