Populära

Hur torkar man pumpafron?

Hur torkar man pumpafrön?

Kärnorna läggs i ett durkslag och spolas/läggs i vatten, samtidigt som fruktköttet som blivit kvar rensas bort. Kärnorna läggs sedan mellan två handdukar och gnuggas försiktigt så de torkar.

Hur torkas man Chili?

Så torkar du chili – Enklast att torka chili är egentligen att använda en frukt- och svamptork, men har du inte tillgång till det så går det bra att torka i ugnen på 50 grader över natten. Låt luckan stå lite på glänt. Det går även fint att halvera frukterna och lägga öppet för att torka.

Hur planterar man pumpafrön?

Plantera två pumpafrön i varje kruka. Fyll krukan med jord upp till 2 cm under kanten. På så vis finns det tillräckligt med utrymme vid vattning så att vattnet inte rinner över. Plantera fröna med spetsen nedåt ett par centimeter ner i jorden.

Hur förvarar man pumpakärnor?

Odla svarar: Ni kan alltid pröva att först tvätta bort fruktköttet från fröna och sedan torka dem på en bit hushållspapper. Förvara dem sedan i en papperspåse i ett torrt och svalt men inte kallt ställe.

Hur tar man tillvara chilifrukter?

Snabbast och enklast är att lägga chilin i frysen i en burk eller påse precis som de är. Detta är också perfekt om du har köpt en chilifrukt och bara använt halva. På så vis har du antagligen precis lagom mängd kvar till nästa tillfälle.

Hur tar man frön från chili?

Du kan även ta dina egna frön från köpa chilifrukter, det viktiga är att frukterna är mogna när du tar fröna låt gärna fröerna torka några dagar dock inte i direkt solljus. Du skall så dina chilifrön dec – mars lite beroende på vilken chilisort du odlar. Plantera 2-3 frön i varje kruka cirka 0.5-1cm ner i jorden.

Hur lång tid tar det för en pumpa att växa?

Pumpa växer snabbt. Sår du för tidigt riskerar plantan att bli för stor. Dels blir det trångt inomhus, dels blir den känsligare att plantera ut. 3–4 veckor innan utplantering är en bra riktlinje.

Kan man spara pumpakärnor?

Börja med att skölja bort fruktköttet och lägg sedan fröna att torka på ett hushållspapper. När de är torra kan du spara dem i en papperspåse tills det är dags att så framåt vårkanten.

Hur länge håller sig pumpakärnor?

Pumpafröna är klara att serveras. Håller sig några veckor i lufttät burk ex. en syltburk med lock.

Share this post