Allmänning

Hur mycket ska man vattna en Palm?

Hur mycket ska man vattna en Palm?

Det är viktigt att du vattnar hela jorden och sedan låter den torka innan du vattnar igen. Mellan våren och hösten är den törstigare och vill gärna ha växtnäring tre gånger i månaden när du vattnar – och en gång i månaden under vintern. Under vintern när det är torrt är det bra att duscha palmen ofta.

Hur får man liv i en palm?

Palmer har ofta djupa rötter. Plantera palmen djupt i medelhavsjord och ge en svag dos krukväxtnäring varannan vecka under sommaren, sedan ca 1 gång i månaden. 4. Palmer behöver en viloperiod då och då under vintern, 14-18 grader är perfekt.

Hur ofta ska man vattna Bergspalm?

Palmens blad ruttnar vid stammen och faller av Ett bra sätt att vattna är att vänta till jordytan är torr och smulig och då ställa hela krukan i en hink med mjukt vatten upp till krukkanten i en kvart.

Hur får man en guldpalm att överleva?

Gillar kalkfattigt vatten, t ex regnvatten. Vid vattning se till att hela klumpen blir våt, låt sedan jorden torka upp innan nästa vattning. Den trivs i normal rumstemperatur i hög luftfuktighet. När du vattnar under vintern, passa på att duscha den för att få upp luftfuktigheten kring bladen.

Varför torkar bladen på min palm?

Det är mycket vanligt att palmer och andra växter får gula eller bruna, torra blad under vintern. Det beror ofta på den torra inomhusluften och ljusbristen.

Hur sköta Bergspalm?

Kommentarer. Om plantan verkar stå trångt i krukan och det är tätt och ihopväxt i rotklumpen om du lyfter ur plantan ur krukan, så kan den behöva planteras om i en något större kruka. Det gör du lämpligast under våren/vårvintern. Använd en vanlig blomjord av god kvalitet.

Hur sköter man Bergpalm?

Kan stå ute under sommaren, gärna i halvskugga.

  1. Familj: Arecaceae.
  2. Vetenskapligt namn: Chamaedorea elegans.
  3. Populärnamn: Bergpalm.
  4. Vattning: Hålls jämnt fuktig.
  5. Gödning: Regelbundet.
  6. Placering: Ljust, inte direkt sol. Kan också placeras skuggigt.
  7. Ursprung: Mexico.
  8. Användning: Krukväxt under normala förhållanden.

Är guldpalm giftig?

Är guldpalm giftiga för människor eller katter? Guldpalmen finns inte listad hos giftinformationscentralen men ska varken vara farlig för tvåbenta eller fyrbenta små krabater. Skadar dock inte att ringa och dubbelkolla om man mot förmodan skulle få i sig ett blad eller två och mår kasst därefter.

Share this post