Populära

Nar ska jag plantera om krukvaxter?

När ska jag plantera om krukväxter?

Bästa tiden att byta jorden är tidigt på våren när ljuset återvänder och växterna börjar få energi att växa igen. Skulle du missa att plantera om dem då går det att göra det andra tider på året också. Om intet annat kan det vara praktiskt att ta ut alla växterna på sommaren och göra jobbet utomhus.

Måste man plantera om krukväxter?

När ljuset börjar komma tillbaka i början av året är det dags att plantera om krukväxterna i ny blomjord. Ny jord innehåller den näring växterna behöver för att få kraft att börja växa igen. Yngre växter bör planteras om varje år.

När plantera om Uteväxter?

Sen höst eller tidig vår är absolut bästa tiden att flytta växter i trädgården. Det krävs en del förarbete men samtidigt ökar detta förutsättningarna för att växterna ska klara omställningen och etablera sig på nya växtplatsen.

Hur planterar man om krukväxter?

Gör så här när du planterar om: Skaka av en del av den gamla jorden och ta bort bruna, torra eller ruttna rötter. Välj en ny kruka som är ett par cm större än den gamla runt om. Häll lite jord i botten. Måtta in höjden, fyll på med jord runt om och kanske ovanpå för att få den i rätt nivå med kanten på krukan.

Hur gör man när man planterar om blommor?

Plantera i kruka

  1. Vattna igenom alla blommor genom att sänka ner dem i en hink med ljummet vatten så att rotklumpen säkert blir genomvattnad.
  2. Lägg en bit fiberduk eller papper på botten av krukan.
  3. Fyll upp större delen av krukan med U-jord.
  4. Ta bort plantornas krukor.
  5. Vattna igenom den färdiga planteringen ordentligt.

När ska jag plantera om mina pelargoner?

Det står ofta att pelargoner ska planteras om på vårvintern, men det behövs bara om pelargonen ser trött ut och rotsystemet fyller ut krukan. Välj då en krukväxtjord av hög kvalité. Därefter är det dags att börja vattna med svag näringslösning igen.

När kan man flytta växter i trädgården?

Den bästa perioden att flytta växter, buskar och träd på är på hösten. Flyttar du dem på sommaren riskerar du att de torkar ut och dör eftersom rötterna är avhuggna och de har svårare och dricka vatten.

Share this post